novemberi hó(nap)

2018.11.19. 16:18

Így lepte el a fél országot a hó (videó)

Többfelé havazott hétfőn Magyarországon, egyes területeken néhány centiméteres hóréteg is kialakult. Érdemi hóréteg hétfő reggelre a Nyugat-Dunántúlon alakult ki, ott 1-5 centiméternyi hó hullott, az osztrák határhoz közelebb eső részeken esett több.

Forrás: heol.hu

Fotó: Czímer Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán az írta: hétfő délelőtt az ország nagyobb részén hullott némi csapadék.

Behavazott autó Budapesten, a Normafa közelében, az Eötvös úton 2018. november 19-én
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Döntően hó, illetve havas eső formájában, de a főváros környékén, északon a Duna mentén és a keleti megyékben inkább az eső volt jellemző.

Behavazódott Dobogókő

Erről a Kemma.hu számolt be, bár az előrejelzések szerint nem sokáig élvezhetik majd a havat, ugyanis inkább esőre van kilátásuk a következő napokban.

Zala megye is fehérbe borult

A zaol.hu beszámolója szerint már vasárnap este elkezdett szállingózni a hó, aminek már meg is lett az eredménye.

 

Fotó: zaol.hu

Vas megyében hóemberek támadásától tartanak

Egy észlelő a vaol.hu számára eljuttatott beszámolója szerint:

„Nedves tapadó hó a tereptárgyakon, látás 1100 méter. Szinte egész éjjel hullogatott a hó. Az út előttem vizes, nem nyálkás. Hóemberek támadása várható.”

Ha-hó, és a Kékestető?

Heves megye több pontján is havazással kezdődött a hét. A Kékestetőn rövid idő alatt szép hólepel borította be a tájat – írta meg a Heol.hu.

Fotó: Czímer Tamás / heol.hu

Hogyan tovább?

Kedden a nyugati határvidéken várható további havazás. A legfrissebb előrejelzés alapján az Alpokalja magasabban fekvő részein akár 10 centiméter vizes hó is összegyűlhet, az ország döntő részén azonban esőre kell számítani – írta a meteorológiai szolgálat.

Borítókép: A Kékestető 2018. november 19-én

Heol.hu / Czímer Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!