Csali, bojli, pecabot

2018.06.23. 21:31

Horgászengedély – mennyi az annyi?

Aki szívesen nyakába kapná a horgászbotot és a sátrat, de még nincs hozzá megfelelő hivatalos papírja, most jól figyeljen.

Father and sons fishing by stream

A CsupaSport utánajárt annak, mennyire kell a zsebébe nyúlnia annak, aki pontyot ebédelne – de előtte meg is fogná saját kezűleg.

Mielőtt útnak indul valaki, fontos tisztázni, hogy mennyibe kerül a horgászengedély. Aki még nem vizsgázott korábban, azok számára fontos tudnivaló, hogy a vizsga és a vizsgabizonyítvány díja felnőtteknek 3500, gyermek és ifjúsági horgászoknak 1000 forint – írják.

A portál rámutat arra is, hogy a további költségeket is érdemes számításba venni.

A horgászigazolvány, ha még nincs, vagy betelt: legfeljebb 650 forintba kerül (maximum ár van meghatározva). 2019-től egyébként bevezetik a horgászkártyát, amely kiváltja a horgászigazolványt.

Az egységes állami horgászokmány (EAH) (állami horgászjegy és fogási napló) árai:

ha időben (február 28.) leadtuk a fogási naplót: 2200 Ft (2000 az állami horgászjegy és 200 a fogási)

ha nem adtuk le időben: 4200 Ft (4000 az állami horgászjegy és 200 a fogási napló)

Fotó: CsupaSport

Az egységes szövetségi hozzájárulást is hozzá kell számolni a kiadásokhoz. Az általános 2000 ft, míg a kedvezményes (ifjúsági, 70 éven felüli, nők, fogyatékkal élők) 1000 ft.

Ezekhez jöhet még az egyesületi tagdíj, ami szervezetenként változó, de legalább 2000 forint ez is.

A fentiek birtokában jogosulttá válunk arra, hogy területi engedélyt váltsunk és horgászhassunk. Ezek azok az alapok, amelyeknek mindenképpen meg kell lenniük. És még egy fontos kérdés: hol lehet kiváltani a horgászengedélyt? A válasz: horgászegyesületeknél vagy engedélyt forgalmazó horgászboltokban szerezhetünk ilyen okmányt.

Borítóképünk illusztráció.

Forrás: AFP / ZERO CREATIVES / CULTURA CREATIVE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!