a személyiség titkai

2018.10.19. 13:20

Hogyan változtak a nemi szerepek a századforduló óta?

Mitől nő a nő? Mitől férfi a férfi? A Centrál című lélektani krimi rendhagyó bemutatóján ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat.

Forrás: YouTube

Mint bogár a gyertyaláng körül, úgy keringenek Földvári-Oláh Csaba lélektani krimijének szenvedélyes férfiszereplői vágyaik tárgya, A NŐ körül a századfordulós budapesti éjszakában. De ki az A NŐ? Centrál című regénye kapcsán erről beszélgetett hölgyvendégeivel a szerző október 17-én a Centrál Kávéházban.

Tegyük a kezünket a szívünkre – ki ne utazna vissza a századforduló mulatóinak világába, ha megtehetné? Márpedig van, aki megteheti. De az időutazás sosem veszélytelen.

Budapest noir, fülledt erotika, dekadencia, jómód, elegáns kávéházak, gyilkosság… Gyönyörű nők és szenvedélyes férfiak a főszereplői Földvári-Oláh Csaba rendhagyó lélektani krimijének. A nagyon is mai történet egyik szereplője dúsgazdag, de kiégett ember, akit már nem elégít ki az éjszakai élet, másra, többre vágyik. Kapóra jön ehhez a történelemben jártas Krónikás ajánlata, aki ígéretéhez híven hitelesen eleveníti meg a századforduló budapesti mulatóinak, kávéházainak mondén, bűnöktől sem mentes világát. Egy felügyelőnek viszont gyanús lesz ez a világ, és olyannyira beleássa magát a történetbe, hogy idővel nem tud szabadulni sem a szereplőktől, sem a szerepektől.

Földvári-Oláh Csaba írásait rendszerint egy feladvány megfejtése, egy nyomozás köré építi fel. A feladvány megoldása azonban mindig maga az emberi személyiség.

Borítókép: Dr. Pusztai Erzsébet orvos-coach, Vágó Piros, H. Varga Marianna és Orosz Barbara a könyv szerzőjével, Földvári-Oláh Csaba íróval

Forrás: YouTube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!