átmeneti otthon

2018.06.04. 13:38

Hét napig egy óriási szoborban lakik majd egy francia művész (videó)

Abraham Poincheval vizet, levest, szárított húst és szárított gyümölcsöt vitt magával sajátos expedíciójára.

Velence, 2017. július 12. Fiatalok az Egyetemisták és Fõiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Velencén 2017. július 12-én. Idén több mint kétszáz elõadó lesz az EFOTT-on július 11-tõl 17-ig. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Egy fából faragott szoborba záratta magát egy hétre Abraham Poincheval francia művész az Aurignac-i Múzeum parkjában.

Az őskőkori szobor másolata 3,2 méter magas és vörösfenyőből készült. Az eredeti alkotás a múzeum igazgatója szerint „a legrégebbi ismert antropomorf szobor”, mamutmetszőfogból készült, eredeti mérete csak 32 centiméter.

Poincheval vasárnap magára zárta az üreges szobrot, eltűnését gyermekei és az összesereglett mintegy száz nézelődő tapssal kísérte. Vizet, levest, szárított húst, szárított gyümölcsöt „vitt magával” önként választott száműzetésébe.

Tavaly tavasszal Poincheval egy hetet töltött egy többtonnás sziklába zárva. A nagy mészkőszikla két felében úgy alakították ki az üreget, hogy az egy ülő embert formázzon, ide ült be a művész.

Később egy másik projektjével hívta fel magára a figyelmet: három hét kotlással kilenc tyúktojást költött ki Párizsban, a Palais de Tokyo modern művészeti múzeumban.

Borítókép: France 3 Occitanie Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!