bármi megtörténhet

2018.02.14. 11:16

Groteszk karambol történt Amerikában

Felugró szarvas ütközött alacsonyan szálló helikopternek az amerikai Utah államban, a helikopter lezuhant, a személyzet túlélte, az állat azonban elpusztult a karambolban – közölte a helyi hatóság.

Forrás: flickr.com

A felugró vad a háromméteres magasságban repülő jármű hátsó részének ütközött Utah keleti részének hegyes vidékén. A helikopterben utazó kutatók hálót akartak dobni az állatra, ezért szálltak olyan alacsonyan – közölte Jared Rigby, a Wasatch megyei seriff szóvivője.

A hétfő esti balesetben a helikopter két utasa könnyebben megsérült, az állat elpusztult.

A texasi szakemberek Utah állam megbízásából azért akarták elkapni és elkábítani a szarvast, hogy nyomkövető nyakörvet helyezzenek rá.

Gyakran használnak helikoptereket, hogy az emberi településektől távol eső utah-i vadon állatait befogják és rátegyék a nyomkövetőt – mondta Mark Hadley, az állam vadvédelmi hivatalának munkatársa.

A nyakörvek segítenek nyomon követni a szarvasok vándorlási útvonalait és a populációk számának alakulását. Minden évben nagyjából 1300 állatot látnak el nyakörvvel, szinte mindet helikopter segítségével. A hétfői baleset volt az első – tette hozzá Hadley.

Képünk illusztráció

Forrás: Flickr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!