Éhesek voltak

2019.05.06. 13:00

Gondozójára támadt két oroszlán egy németországi állatkertben

Etetési időben ment be ellenőrizni a kifutó kerítését a fiatal alkalmazott.

Forrás: Shutterstock

A szabályokat figyelmen kívül hagyva, etetési időben ment be ellenőrizni az oroszlánok kifutójának kerítését egy fiatal gondozó a hétvégén egy észak-németországi állatkertben, két hím példány pedig súlyosan megsebesítette a férfit, aki „csodával határos módon” túlélte a támadást.

A Hamburgtól nagyjából 80 kilométerre délre fekvő Hodenhagenben működő Serengeti Park szóvivője, Asta Knoth szerint a szombati eset nyomán indított vizsgálat „emberi mulasztásra” vezette vissza a támadást, ám egyelőre nem tudni, hogy a 24 éves, tapasztalt gondozó miért nem követte a protokollt.

A férfi valószínűleg a kerítéseket akarta ellenőrizni a szombat reggeli nyitás előtt, ám épp akkor ment be az oroszlánok területére, amikor az állatok ettek.

A szabályok szerint a gondozók kizárólag akkor léphetnek be a területre, ha az állatok a ketreceikben vannak.

A két kasztrált hímoroszlán, amely az állatkert többi oroszlánjától elkülönítve él, észrevette a férfit és rátámadt. A gondozót a karján, a lábán és a mellkasán harapták meg az állatok, az intézmény két másik dolgozójának sikerült kimentenie a férfit.

A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba, útközben magánál volt és tudott beszélni. Öt órán át műtötték és várhatóan teljesen fel fog épülni.

„Valóságos csoda, hogy fiatal kollégánk túlélte az esetet”

- mondta Fabrizio Sepe, az intézmény vezetője.

A hodenhageni park több mint 1500 állatnak ad otthont. Az intézmény legutóbb öt évvel ezelőtt kapott nagy figyelmet, amikor egy nőstényoroszlán rátámadt egy látogatókat szállító szafaribuszra és betörte az egyik ablakot. Egy család könnyebben megsérült az üvegszilánkok miatt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!