egzotikus

2018.11.14. 17:12

Döglött meztelencsiga került II. Erzsébet vacsorájába

A királynő pedig zseniálisan reagált a helyzetre.

Britain's Queen Elizabeth II officially opens the new headquarters of Schroders in the City of London on November 7, 2018. - Schroders was founded in 1804 when Johann Heinrich Schroder became a partner in J. F. Schroder & Co., the London-based firm founded by his brother, Johann Friedrich Schroder. Today, the global investment manager has 4,900 staff across six continents and is responsible for £449.4 billion of assets for its clients. (Photo by Heathcliff O'Malley / POOL / AFP)

Nem kis feladat lehet főzni a királynőnek és a királyi családnak. Bármennyire is figyel ugyanis minden részletre az ember, hibák mindenhol előfordulnak – még a világ egyik leghíresebb konyháján is – írja az Origo.

Egyszer ugyanis egy halott meztelencsiga került II. Erzsébet salátájába. Szerencsére Őfelsége jól reagált a dologra: csupán egy egyszerű üzenetet hagyott a séfnek. A döglött állatkát papírba csomagolta, majd a következő üzenettel küldte vissza a konyhára:

Ezt találtam a salátában – meg tudná enni?

Darren McGrady, a korábbi királyi séf szerint a királynő szereti a tiszta és egyszerű fogásokat, ám a meztelencsigás saláta biztosan nem lesz a kedvence.

II. Erzsébet az ételeket egyébként egy piros, bőrkötéses könyvből választja ki, amelybe a recepteket a séf írja és gyűjti össze. Mindig végignézi a kínálatot, majd egy ceruzával javaslatokat tesz. Esetleg megjegyzi, melyik fogást ne készítsék el, mert úgysem fogja megenni.

Reggel mindig 7:30-kor ébred, és a napot egy darjeeling teával indítja, amelyet a szobalánya visz be neki. A délutáni teát általában 4 órakor issza meg, hozzá különböző szendvicseket és csokoládés, gyömbéres vagy a gyümölcstorta-szeleteket eszik.

Elmondása szerint a vacsora általában hal vagy valamilyen vad a királyi birtokról, illetve a királynő szereti a barackot, amely a Windsor-kastély üvegházában terem.

Borítókép:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!