Installáció

2020.04.21. 10:19

Christo szünet nélkül dolgozik a párizsi Diadalív becsomagolásán

A párizsi Diadalív (Arc de Triomphe) őszre tervezett becsomagolásán dolgozik New York-i műtermében Christo a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások idején.

Forrás: Shutterstock

A bolgár származású 84 éves csomagolóművész elmondta a dpa német hírügynökségnek, hogy kényszerű otthonléte alatt szünet nélkül dolgozik a terveken, de mint hozzátette amúgy is szünet nélkül dolgozik.

Ha minden jól megy, a projekt szeptemberben kezdődik, és addig elő kell teremteni a költségeket

mondta el a land-art- és installációművész. Christo javarészt a projektekhez készült vázlatok és tervrajzok eladásából finanszírozza költséges műalkotásait.

A járványveszély miatt a művész nem hagyja el lakását, de mint mondta négyemeletes házának tetejéről képet kap a szürreális New York-i atmoszféráról. Az üres utcák, amelyeket egyébként soha nem látni emberek nélkül, nagyon szürreális látványt nyújtanak

mondta.

Christo szerint New Yorknak jelenleg szürreális szépsége van.

A művész a világ számos emblematikus épületének és tájképi elemének művészi színvonalú becsomagolásával vált világhírűvé 2009-ben elhunyt feleségével, Jeanne-Claude-dal.

Borítókép: a párizsi Diadalív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!