horror

2020.11.23. 11:27

Cápatámadásban halt meg egy férfi egy nyugat-ausztráliai fürdőhelyen

A súlyosan sérült férfit megpróbálták megmenteni, de a helyszínen meghalt.

Forrás: Shutterstock

A helyi rendőrséget reggel riasztották Cable Beach-re, ahol egy 55 éves férfit húztak ki a vízből, akit cápa támadott meg.

A rendőrség közölte, hogy a támadás után fél órával a kiérkező rendőrök rálőttek a még mindig a partközelben úszó cápára.

A cápa faját egyelőre nem tudták megállapítani, de a helyben élők szerint tigriscápa lehetett a támadó, mert azok gyakran mennek partközelbe a kisebb halakra vadászva.

A rendőrség tájékoztatása szerint az áldozat a partól 30-40 méterre a hullámokon fekvődeszkázott, amikor rátámadt a cápa. A partról egy pár látta meg, hogy bajba került, segítségére siettek és kihúzták a vízből. A férfi a lábán és a kezén sérült meg.

A helyi hatóságok azonnal lezárták a partot, és egy halászhajót is kiküldtek, hogy megfigyelje a területet.

Idén már nyolc halálos cápatámadás történt Ausztrália partjainál, ami 1929 óta, amikor kilencen haltak meg, a legmagasabb szám.

A végzetes cápatámadások száma azt követően csökkent, hogy a harmincas évektől a népszerű fürdőhelyeket cápahálóval kezdték védeni Ausztráliában.

Legutóbb október 9-én jelentettek cápatámadást Nyugat-Ausztráliában, akkor egy szörfözőt ragadott el Esperance közelében. A férfi testét háromnapos kutatás után sem sikerült megtalálni, csak a szörfdeszkáját és szörfruhája darabjait lelték meg.

Broome, amelynek közelében a vasárnapi cápatámadás történt, 1600 kilométerre északra fekszik Perthtől, Nyugat-Ausztrália legnagyobb városától.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!