netflix

2021.01.20. 10:56

A Tigrisvilág című sorozatban elhíresült állatkert tigrisei szövetségi védelmet kapnak

A bíróság elutasította Lowe-ék hivatkozását arra, hogy az állatvédelmi törvény szerint ők valójában nem számítottak állatkert-üzemeltetőknek, mert az állatkert még nem készült el.

Forrás: Shutterstock

A Tigrisvilág című Netflix-sorozatban elhíresült oklahomai állatkert új tulajdonosait kötelezték rá, hogy az állatkertben élő tigriskölyköket és az anyaállatokat adják át a szövetségi kormányzatnak – számolt be róla szerdán a BBC News.

A Greater Wynnewood Exotic állatkert jelenlegi tulajdonosa Jeff és Lauren Lowe. A szövetségi hatóságok egyebek mellett azzal vádolják őket, hogy megsértették a veszélyeztetett fajok védelméről szóló és az állatvédelmi törvényt.

Jeff Lowe az állatkert eredeti tulajdonosának, a Netflix-sorozat főszereplőjének, Joe Exoticnak az üzleti partnere volt. Exotic – eredeti nevén Joseph Maldonado-Passage – jelenleg 22 éves börtönbüntetését tölti egy bérgyilkossági kísérletben való részvételért és állatkínzásért.

„Lowe-ék megdöbbentő hanyagságot tanúsítottak állataik egészsége és jóléte iránt, és a törvényeket sem tartották be” – hangsúlyozta az igazságügyi minisztérium környezetvédelmi és természeti erőforrásokkal foglalkozó hivatalában dolgozó megbízott főügyészhelyettes.

A bíróság megállapította, hogy Jeff és Lauren Lowe nem biztosítottak megfelelő környezetet és táplálékot az állatoknak, és a megfelelő állatorvosi ellátás hiánya miatt számos állat betegedett meg, egy hét leforgása alatt két tigriskölyök is elpusztult.

A bíróság elutasította Lowe-ék hivatkozását arra, hogy az állatvédelmi törvény szerint ők valójában nem számítottak állatkert-üzemeltetőknek, mert az állatkert még nem készült el.

Joe Exotic elnöki kegyelemért folyamodott Donald Trumphoz, aki hivatali idejének utolsó óráiban több tucatnyi elítéltnek kegyelmezett meg, ám a sorozathős nem volt köztük.

A Tirisvilág című széria világsiker lett a pandémia megfékezésére hozott korlátozások tavaly márciusi bevezetésekor. A Netflix sorozata Joe Exotic színes életéről szól, amiben fontos szerep jutott fő riválisának, a Floridában nagymacska-rezervátumot üzemeltető Carole Baskinnek is. Jeff és Lauren Lowe is feltűntek a produkcióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!