frissítő

2019.01.03. 22:53

A jéghideg Dunában kezdték az újévet

Január elsejétől hivatalosan már Esztergomnak is vannak saját újévi Duna-merülői.

Fotó: Hanzó Szilárd

Lehetne-e annál frissítőbben kezdeni az évet, mint egy fürdőzés? Hát még akkor, ha mindez a jéghideg Dunában történik.

Két esztergomi fiatalember, Hanzó Szilárd és Molnár Moles János 2019 első napján csobbantak a nulla fok körüli Dunában – írja a kemma.hu.

Az ötletgazda János volt. A barátai között hirdette a bátorságpróbát, amin idén ugyan csak ketten vettek részt, de a későbbiekben egy hagyományőrző és barátság erősítő kezdeményezésnek szánja. Ahogy Szilárd, a másik fürdőző mondja: az akciójuk után többen is jelentkeztek a következő ilyen csobbanásra.

A két hős teljesen lemerült a víz alá. Majd kifutottak a partra, utána egyszer még vissza a vízbe. Elmondásuk szerint a víz először fagyos volt, majd mintha ezer tűvel szurkálták volna őket, végül megszokták a hideget. Mikor kimentek, meglepően meleg érzést tapasztaltak. Nem is fáztak.

„Abszolút nem sokkoló, ahogy azt a legtöbben gondolnák. Inkább felfrissített és felpezsdített minket. Még mi is meglepődtünk. Főleg, amikor otthon a forró zuhany alá álltunk. Akkor újra éreztük a „tűszúrásokat”.”

A csobbanók egyébként nagyon büszkék arra, hogy megcsinálták a kihívást jelentő csobbanást. A következő hasonló akcióra bárkit várnak a fiúk.

„Barátságerősítőnek szánjuk az akciót, mert aki eljön, az már barátunk, vagy az lesz. Ez összehozza az embereket. Legalábbis az olyan őrülteket, mint mi.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!