pusztítás

2019.07.09. 06:06

A Fehér Házat is elöntötte a víz az óriási washingtoni viharban

Hétfőn reggel hatalmas vihar pusztított az amerikai fővárosban és környékén, az elnöki hivatal néhány helyiségébe is betört a víz.

Forrás: Shutterstock

A Fehér Ház sajtószobája és az elnöki hivatal egyik szárnyának földszinti irodái helyi idő szerint kora délután még víz alatt álltak. A lassan mozgó viharzóna egyetlen óra alatt 180-190 milliméternyi esőt zúdított Washingtonra és a környező marylandi és virginiai településekre.

A vihar házakat öntött el, fákat csavart ki, az esővíz több utcán valósággal folyóként hömpölygött végig. A fővárosban és a főváros körüli körgyűrűn megállt a forgalom, a washingtoni metró egyik vonalán felfüggesztették a járatokat, átmeneti időre leállt a vasúti közlekedés is. A washingtoni belváros több utcáját lezárták a hömpölygő áradat miatt, házak tucatjait öntötte el a víz.

Vito Maggiolo, a washingtoni tűzoltóság szóvivője közölte: több, a Potomac folyó mentén álló háznak a tetejéről mentették az embereket. Sérülés nem történt – tette hozzá a szóvivő. Egyes, Washington környéki településeken a segélymunkások csónakokkal mentették ki az eső által elöntött gépkocsik utasait. Bethesdában, Gaithersburgben és Germantownban egész negyedeket kellett lezárni a heves esőzés és a megáradt patakok miatt. A térségben több mint hatezren maradtak áramszolgáltatás nélkül. A meteorológiai előrejelzések szerint Washingtonban és környékén további özönvízszerű esőzések várhatóak. A rendőrség arra figyelmeztette a térségben élőket, hogy ne üljenek autóba, kerüljék el a viharzónát.

A borítókép illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!