Elfújta a szél

2022.09.11. 12:10

Fenyőmaggyűjtés közben "szállt el" egy kínai férfi

A kínai állami média szerint a Hu nevű férfi és társa vasárnap gyűjtött fenyőmagot Hejlungcsiang tartomány egy erdős vidékén. Mikor a ballon elszabadult, a társa még le tudott ugrani róla, de Hu már nem, és mintegy 320 kilométert sodródott, mire megtalálták.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A férfival hétfőn a mobiltelefonján tudtak kapcsolatot teremteni a mentők, akik arra utasították, hogy lassan engedje le a léggömböt, hogy biztonságosan le tudjon szállni. A művelet egy napba tellett, és végül Fangcseng régióban ért földet.

A férfi megmenekülése után elmondta, hogy jól van, csak a háta fájdult meg, valószínűleg attól, hogy egész idő alatt állnia kellett. A helyi hatóságok szerint a negyvenes éveiben járó Hu egy kórházban lábadozik.

A CNN online kiadása szerint az utóbbi években egyre jobban elterjedt Kínában a hidrogén- vagy héliumos léggömbök használata a fenyőmag gyűjtésére. Korábban is előfordult már, hogy a ballonnal elsodródtak, de nem ilyen hatalmas távolságra, mint Hu.

A fenyőmaghoz a fenyőtobozokból lehet hozzájutni. Kína korábban Mandzsúriának nevezett északkeleti országrészében számos étel készül fenyőmaggal . 

Cedar,Nuts,And,Cones,On,Wooden,Table
A fenyőmag begyűjtése nem egyszerű munka 
Forrás: Shutterstock

A kínai fenyőmaggyűjtők hagyományosan szöges cipővel másznak fel az akár 20 méter magas fákra, ám a gyűjtés így is veszélyes vállalkozás.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!