Tanévkezdés

2022.08.11. 14:45

Rászoruló iskolásoknak gyűjt pénzt az Ökumenikus Segélyszervezet

A szervezet tizenegyedik alkalommal hirdette meg az akciót, amellyel kétezer gyerek beiskolázását szeretné támogatni.

Rászoruló iskolásoknak indított gyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! címmel.

A szervezet tizenegyedik alkalommal hirdette meg az akciót, amellyel kétezer gyerek beiskolázását szeretné támogatni – közölték az MTI-vel csütörtökön.

Lékai-Kiss Ramóna színész, a szervezet önkéntese idén is a kampány tévé és rádió szpotjaihoz kölcsönözte a hangját.
Fotó: Fekete Dániel/MÖS

Az általános áremelkedés jelentősen növeli az iskolakezdés költségeit, a tanszerek ára csak az elmúlt hónapokban mintegy 10 százalékkal emelkedett. Még nagyobb a különbség a tavalyi árakhoz képest, azóta a papírtermékek 40-50 százalékkal, a műanyagtermékek 30 százalékkal, a textiltermékek 25 százalékkal kerülnek többe

– írták.

Ezek a csomagok többet jelentenek egy ajándéknál a legszegényebb gyerekeknek, mert egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha esélyt kínál arra, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba – olvasható a közleményben.

A 11. éve meghirdetett Iskolakezdés együtt! kampány arca Wolf Kati énekesnő.
Fotó: Fekete Dániel/MÖS

A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Az adományozás részleteiről a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon lehet tájékozódni.

Borítókép: Juhász Gyula, a Társadalomkutató Kft. projektigazgatója, Lékai-Kiss Ramóna színész, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese, Wolf Kati énekesnő, a kampány arca és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató (b-j) az iskolatáskából kirakott 1353-as adománygyűjtő telefonszám mellett a szervezet budapesti központjában 2022. augusztus 11-én. Fotó: Fekete Dániel/MÖS 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!