Természetjáró

2022.08.24. 10:00

Nyár végén is vár mindenkit a Bükki Nemzeti Park

Augusztus utolsó két hétvégéjén a biciklizés szerelmesei és az állatkedvelők is remek programokra készülhetnek.

E-bike túra festői tájakon át

A kerékpáros túrák iránt érdeklődők augusztus 26-án a Bükki Csillagda kör E-bike túrán vehetnek részt a Bükki-fennsíkon. Míg az állatokat kedvelők az Európai Denevéréj alkalmából az Európa-szerte megrendezett, denevéreket bemutató és népszerűsítő programon vehetnek részt augusztus 27-én Felsőtárkányban.

e-bike, férfi, bicikli, hegytető
A hegytetőről nyíló panoráma
Forrás: www.bnpi.hu

Augusztus utolsó hétvégéjén két programon is részt vehetnek az érdeklődők a nemzeti park. A kerékpáros túrák iránt érdeklődők a Bükki Csillagda kör E-bike túrán vehetnek részt a Bükki-fennsíkon. A kalandos út során a Szalajka-völgyet és a Tótfalusi-völgyet elhagyva aszfaltozott úton haladhatnak tovább a kerékpárosok, amíg el nem érik a Gerenna-vár hegyet, innen a Bükk-fennsík felé vezet az út az Olasz-kapu szikla-átvágásnál. A Bánya-hegyi elágazót és a Bolygótúra tanösvényt elhagyva a kerékpárosok elérkezhetnek a Borostyán vendégházig, amely után a Bükki Csillagda a következő megálló. A Bükki Csillagda interaktív kiállítása magában foglalja a planetáriumot, a meteoritgyűjteményt, 3D-s vetítést, illetve a VR szemüveges bemutatót is. Miután a vendégek egy órát töltöttek a kiállítás megtekintésével, gyönyörű útszakaszon indulhatnak vissza Szilvásváradra.

Egészen másként fogunk a denevérekre tekinteni a Denevéréj után
Forrás: www.bnpi.hu

Az Európai Denevéréj alkalmából az Európa-szerte megrendezett, denevéreket bemutató és népszerűsítő programhoz kapcsolódik a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, immár 16. alkalommal. A Denevérek éjszakája Felsőtárkányban lehetőséget nyújt arra, hogy előadás, terepi hálózás, illetve detektorozás során ismerhessék meg a látogatók ezt az emlősökhöz tartozó hasznos, repülő állatrendet. A Magyarországon előforduló 28 faj és ezek populációi sérülékenyek, védelmük kiemelkedően fontos, hiszen rovarfogyasztásukon keresztül kulcsszerepet játszanak az ökológiai rendszerek egészséges működésében.

Bővebb információért kattintson ide.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!