Új faj

2022.04.19. 12:15

Különleges állatot neveztek el Taylor Swiftről

Az amerikai énekesnő nevét viselő ezerlábút a virginiai műszaki egyetem kutatói fedezték fel az Appalache-hegységben.

Taylor Swift amerikai énekesnőről neveztek el egy ezerlábú fajt amerikai tudósok.

A 32 éves sztár nevét viselő új ezerlábú fajt a virginiai műszaki egyetem (Virginia Tech) kutatói fedezték fel az Appalache-hegységben. A körülbelül 22 centiméter hosszú, gerinctelen állat a Swift Twisted-Claw Millipede nevet kapta, tudományos elnevezése pedig Nannaria swiftae.

A névadó a kutatás egyik vezetője, Derek Hennen volt. Az amerikai tudós a Twitteren arról írt, hogy nagy rajongója Swift zenéjének, tanulmányai során sok erőt merített belőle, és azzal akarta kifejezni elismerését, hogy az új tennessee-i fajt róla nevezte el.

Hennen és kutatótársai öt éves kutatómunkával 17 új ezerlábúfajt azonosítottak tanulmányukban, amely a ZooKeys folyóiratban jelent meg. Hennen az egyik új fajnak felesége után a Nannaria marianae nevet adta – számolt be róla a Rolling Stone magazin.

Borítókép: Taylor Swift amerikai énekesnő érkezik a Time 100 gálára New Yorkban 2019. április 23-án. Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!