Fedezd fel az örökséged!

2022.03.01. 09:10

Idén is szerveznek online erdőismereti vetélkedőt középiskolásoknak

A három tagú csapatok jelentkezését március 16-ig várják bármely hazai és Kárpát-medencei oktatási intézményből.

Idén is szerveznek online erdőismereti vetélkedőt 9-12. osztályos középiskolásoknak: a három tagú csapatok jelentkezését március 16-ig várják bármely hazai és Kárpát-medencei oktatási intézményből – közölte az Országos Erdészeti Egyesület hétfőn az MTI-vel.

A két elméleti és egy terepi feladatot tartalmazó, virtuális térben zajló, Fedezd fel az örökséged! című vetélkedő idén annak megismerésére invitálja a résztvevőket, hogyan él az emberben – kultúrájában, művészetében, lelkében – az erdő.

Az erdő, amellett, hogy fizikai létünkhöz, fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen, szellemi életünk, kultúránk, művészetünk természetes és inspiráló környezete, bölcsője

– fogalmaznak a közleményben, hozzátéve, hogy az idei vetélkedő arra hívja a résztvevőket, fedezzék fel a Kárpát-medence erdeiben lezajlott történelmi eseményeket, az itt született és élő mondákat, legendákat, azt, hogyan ihlette meg az erdő íróinkat, költőinket, zeneszerzőinket, festőinket.

 

A csapatok a virtuális megmérettetés négy hete során megmutathatják saját nézőpontjukat a három feladatcsoportban. A kvíz az ember és az erdő közös történetének állomásaira, fontos szereplőire és alkotásaira, az esszé a társadalom és az erdő 21. századi kapcsolatára fókuszál, míg a fotópályázatban megmutathatják a diákok, hogyan látják az erdőt, az apró részleteket, a tájat egyetlen impresszióba sűrítő panorámát, a napszakokkal változó fény festette új és új erdőképet a fotós szemével.

Az erdők nemzetközi napján, március 21-én induló vetélkedő eredményhirdetése április 22-én, a Föld napján lesz. Az első három csapat tagjai fejenként 70, 50, illetve 30 ezer forint értékű Libri-utalványt kapnak és a nyertes csapatokat felkészítő tanárokat is fejenként 10-10 ezer forint értékű Libri-utalvánnyal díjazza az Országos Erdészeti Egyesület. A legjobban szereplő határon túli csapat az Országos Erdészeti Egyesület különdíjában részesül.

A versenyre, amelynek lebonyolítását az Agrárminisztérium támogatja, a www.vetelkedo.oee.hu weboldalon lehet jelentkezni hétfőtől március 16-ig – áll az összegzésben.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!