Házasság hete

2022.02.14. 11:20

Stabilabbá váltak hazánkban a párkapcsolatok (videó)

2010-hez képest megduplázódott a házasságkötések száma, tavaly 72 ezer pár mondta ki az igent, és jelenleg 3,5 millióan élnek házasságban.

A párkapcsolatok témakörét járja körbe a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért, a Kincs videósorozatának 2. része, amelyben szó esik arról, hogy Magyarországon az elmúlt évtizedben stabilabbá váltak a párkapcsolatok – mondta Engler Ágnes, a Kincs tudományos elnökhelyettese az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Az intézet videósorozata a népesedési kérdést járja körül, aktualitása pedig az, hogy vasárnap kezdődött a Házasság hete programsorozat.

A videósorozat rá akar világítani, milyen jelentős fordulat történt a demográfiai folyamatokban, így többek között nőtt a házasságkötések száma, a megszületett gyermekek száma és a gyermekvállalási hajlandóság

– emelte ki Engler Ágnes.

Hozzátette, ezt támasztja alá, hogy 2010-hez képest megduplázódott a házasságkötések száma, tavaly 72 ezer pár mondta ki az igent, és jelenleg 3,5 millióan élnek házasságban, a válások száma pedig 6 évtizedes mélyponton van.

Engler Ágnes úgy értékelte, a családok támogatását célzó kormányzati intézkedések pozitív hatással vannak a demográfiai folyamatokra. Kiemelte, fontos, hogy anyagilag meg legyenek becsülve a családot alapítók, gyermeket vállalók, de legalább ilyen fontos az is, hogy 2010 óta, a családbarát fordulat jegyében megváltozott a közgondolkodás, és sokkal elfogadóbb, családbarátabb országban élhetünk.

Minden emberi kapcsolat értéket hordoz, ezekből pedig kiemelkedik a házasság. Ez a házasságkötéssel kezdődik, de napi szinten kell foglalkozni a párkapcsolattal, és ezért fontos, hogy egy egész hetet tudnak ennek a kérdésnek szentelni a Házasság hete keretében

– jelentette ki.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!