Bátran lehet csatlakozni!

2021.11.30. 14:01

Három Guinness-rekord megdöntésére vállalkoztak Győrben

Az „Evezz 750 métert a győri rekordért” programban keddtől szombatig 80 evezős ergométerrel várják a vállalkozó kedvűeket a városi Olimpiai Sportparkban.

A település 750 éve kapott városi rangot, ennek apropóján a nyugat-dunántúli régió központja, valamint a Győri Atlétikai Club evezős szakosztálya Guinness-rekord-kísérlet keretében tízezer főt, tehát a város majdnem tíz százalékát kívánja mozgósítani.

Papp Oszkár, a Győri Atlétikai Club elnöke az M4 Sport Sporthíradó című műsorában a helyszínről élőben bejelentkezve elmondta: sokan megmosolyogták, amikor ezt a nagy számot kimondta, de miután az első nap délelőttjén 10.30 óra körül már kétezer főnél tartottak, úgy véli, hogy az álmából valóság lesz.

Itt most 750 métert kell a bátor jelentkezőknek leevezni, de nem kell megijedni és az evezősökhöz kötni ezt az ergométert, mert ezek ma már több sportágban kiegészítő eszközként megtalálhatók, miként minden magára valamit adó edzőteremben vagy fitnesz klubban is. Bátran lehet jönni, nemcsak az evezősökről szól a rendezvény

- hangsúlyozta a sportvezető.

Papp Oszkár hozzátette: szerdától további két Guinness-rekord-kísérlet is zajlik majd a helyszínen, immár profi evezősök részvételével: a nőknél 24, a férfiaknál 12 órás ergométerezéssel. Utóbbiban azért nem a 24 órással próbálkoznak, mert abban már az övék a világrekord.

A program minden nap 8 órakor kezdődik és 20 óráig tart, délelőtt döntően az iskolák diákjait várják, 13.30-tól pedig a nagyközönség számára is megnyitják a kapukat. Utóbbiak közül azonban azokat sem küldik el, akik csak délelőtt érnek rá, hiszen kellő számú ergométer áll a rendelkezésükre.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!