Egyedülálló technológia

2021.08.04. 11:03

Elérte a 143 méter magasságot a Mol épülő székháza

A létesítményt várhatóan 2022 őszén vehetik birtokba az olajcég munkavállalói.

Budapest, 2021. augusztus 3. Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója, Wolf András, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója és Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója (b-j) a Mol épülő székházának bokrétaünnepségén 2021. augusztus 3-án. A Mol Campus toronyépülete 28 emeletes, a legmagasabb szintje feletti járósík 120 méter magasságban van. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Elérte legmagasabb pontját a Mol épülő székháza, ebből az alkalomból bokrétát is állítottak a toronyház szerkezetének tetejére. Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója az ünnepségen elmondta, hogy a beruházás a cég több évtizedes munkájának eredménye.

A Mol közleménye szerint az építkezés a tervek szerint halad, jelenleg 62 százalékos készültségi állapotban van, a létesítményt várhatóan 2022 őszén vehetik birtokba az olajcég munkavállalói.

A vállalat igazgatója elmondta, magyar és nemzetközi cégként szeretnének a változások élére állni, így a zöldebb jövőhöz vezető utat szimbolizálja az új székházuk, a Mol Campus is.

Célunk, hogy még több tehetséget szólítsunk meg, és egy folyamatosan bővülő nemzetközi csapattal formáljuk a régió jövőjét. Az új irodaház ehhez inspiráló és kreatív környezetet kínál – fogalmazott Ratatics Péter.

Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója az ünnepségen elmondta, büszkék arra, hogy részesei lehetnek az egyedülálló technológiát felvonultató épület kivitelezésének.

A bokrétaünnepség a Mol épülő székházánál augusztus 3-án tartották meg
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A Mol Campus alapkövét 2018 októberében tették le. Az épület tervei a nemzetközileg jegyzett londoni Foster+Partners és a magyar Finta Stúdió kollaborációjában készültek. Az intézmény munkálata a tervek szerint halad, az épület jelenleg 62 százalékos készültségi állapotban van. Így a létesítményt várhatóan 2022 őszén vehetik birtokba az olajcég munkavállalói.

A Mol Campus toronyépülete 28 emeletes, a legmagasabb szintje feletti járósík pedig 120 méter magasságban van. Itt a közönség számára is nyitott és látogatható kilátóterasz kap helyet, amelyet korona üvegszerkezet vesz körül. Ezzel együtt a torony teljes magassága 143 méter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!