Igazi különlegesség

2021.08.11. 19:41

774 ezer forintba kerül egy szelet Diana hercegnő esküvői tortájából

A 40 éves desszertet a királyi személyzet egykori tagja őrizgette, most pedig egy aukción kelt el.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy nagy-britanniai aukción 1850 fontért, vagyis több mint 774 ezer forintért kelt el szerdán egy szelet Károly brit herceg és Diana hercegnő 40 éves esküvői tortájából.

A tortaszeletet annak idején Moya Smith, a királynő Clarence House-i személyzetének egyik tagja kapta, aki alufóliába csomagolva, egy süteményeknek szánt régi fémdobozkában őrizte meg a különleges desszertet. A pár 23 hivatalos esküvői tortájának egyikéről lekanyarított hatalmas darab marcipánalapot és fehér bevonatot az arany, vörös, kék és ezüst színű királyi címer díszíti.

A süteményes dobozon lévő címkén az áll, hogy óvatosan bánjanak vele. Emellett Károly herceg és a néhai Lady Diana neve, valamint menyegzőjük dátuma, vagyis az 1981. július 29. is olvasható rajta.

Smith családja 2008-ban adta el a szeletet egy gyűjtőnek, aki most ismét árverésre bocsátotta.

A királyi tortaszelet leütési árát eredetileg 300 és 500 font közé becsülték. A gloucestershire-i Dominic Winter Auctioneers aukcióján azonban ádáz licit bontakozott ki az édességért, amelyet végül egy közel-keleti vásárló szerzett meg.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!