Megosztó kiadvány

2021.06.26. 11:34

Gyermekeknek készítettek könyvet az abortuszról

A könyvben elmagyarázzák mi az a terhesség, az abortusz, és hogy nemtől függetlenül bárkinek lehet művi terhességmegszakítása.

Az Egyesült Államokban adták ki az „Egyébként mi az a terhességmegszakítás” című könyvet, ami az első olyan könyv a terhességmegszakításról, amit 8 év feletti gyerekeknek ajánlanak – írja a V4NA hírügynökség.

„Nincs egyetlen forrás sem, amely segíthet a szülőknek vagy a gondviselőknek abban, hogy a gyermekeknek nyíltan és pontosan beszéljenek az abortuszról. A szexuális felvilágosításhoz hasonlóan elengedhetetlen, hogy amikor a gyermekeknek kérdései vannak, akkor a felnőttek az életkoruknak megfelelő, pontos válaszokkal tudjanak előállni” – mondta Carly Manes, a könyv szerzője és Mar, az illusztrátor az Australian Womens Healthnek.

„A jelenlegi politikai és kulturális helyzetben, amikor az abortuszt állami szinten korlátozzák, ez az új könyv különösen releváns és szembetűnő. Tudomásom szerint az Egyesült Államokban jelenleg nincsenek olyan könyvek, amelyek a kicsiket szólítják meg, és nem kifejezetten abortusz-ellenesek. Ez pedig azt jelenti, hogy az „Egyébként mi az az abortusz?” című könyv az első olyan gyermekkönyv az abortuszellátásról az Egyesült Államokban, ami szándékosan befogadó és pontos képet nyújt” – tették hozzá.

A könyvet megosztóan fogadták, sokan nem támogatták, hogy a kisgyerekeknek ilyen fiatalon ezen kérdésekkel kelljen foglalkoznia.

A szerzők állítása szerint, az volt a könyv célja, hogy az abortuszon átesett szülőket, és nőket ne ítéljék el, hanem támogassák amikor szükség van rá.

A könyv teljesen természetes dolognak állítja be az abortuszt.

„Amikor egy személy teherbe esik, sok dolog történhet. Vannak, akik hosszú hónapokig terhesek és a végén babát szülnek. Ez történt veled is! Néhány embernek vetélése van. A vetélés az, amikor a magzat nem elég egészséges ahhoz, hogy képes legyen tovább növekedni. Az abortusz az, amikor valaki úgy dönt, hogy megállítja a terhességet” – írják.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában