Ország-világ

2020.11.14. 08:45

Robotfarkasok őrzik ezt a várost a medvék támadása miatt (videó)

Taikawa városában, Japánban, bevetették az első „Monster Wolf” névre keresztelt robotfarkasokat, amelyek feladata, hogy távol tartsák a kíváncsi medvéket a településtől.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Volodymyr Burdiak

A városban komoly problémát jelentettek a medvetámadások. Tavaly összesen 157 ember került összetűzésbe a medvékkel, de amióta a robotfarkasok használatban vannak, azóta egy incidens sem történt – írja az Origo.

A támadások fő oka az lehetett, hogy a medvék élőhelyén egyre kevesebb az élelem, ezért a városokban keresnek maguknak a betevőt az állatok. Ezzel pedig elkerülhetetlenné válik, hogy előbb-utóbb emberekkel is találkozzanak.

A tudósok szerint elsősorban a makk hiánya az oka, hogy a medvék a szokottnál agresszívebben viselkednek, hiszen ez a téli álom előtti időszakban az étrendjük egyik legfontosabb eleme, mivel tele van kalóriával.

A robotfarkasok mozgással és hangos zajokkal ijesztik el a közeledő medvéket. A farkasok és a medvék sokáig együtt éltek japán északi és középső területeiken, azonban a túlvadászás okán mára gyakorlatilag a kihalás közelébe sodródtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!