Egyperces

2016.12.31. 17:40

A magyar zászló színeit öltötte magára a riói Jézus-szobor

A Megváltó Krisztust december 30-án este világították be piros-fehér-zöldre.

BAMA

December 30-án este nyolc és kilenc óra között a magyar zászló színeivel, pirossal, fehérrel és zölddel világították be a Megváltó Krisztus-szobrot Rio de Janeiróban.

A fényfestést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hozta össze: októberben találkozott Dom Orani Tempesta riói érsekkel, megbeszélésük eredményeképpen pedig mostantól a brazilok egyes magyar ünnepeken a nemzeti trikolórunkba öltöztetik majd a jól ismert Jézus-szobrot.

A mélyen vallásos Brazília ezzel a gesztussal fejezi ki a háláját Magyarország a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseiért. A fényfestéssel emellett a náluk élő magyar közösség előtt is tisztelegnek, amiért hozzájárultak az ország fejlődéséhez.

A december 30-i fényfestés a 2004-ben boldoggá avatott IV. Károly, utolsó magyar király koronázásának 100. évfordulójára gyúlt ki. A következő ilyen akció 2017. augusztus 20-án lesz.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!