Egészség

2007.05.10. 18:15

Autóútépítés: 2010-ben kezdődnek a munkálatok

— Az elfogadott engedélyezési tervek értelmében 2x2 sávos lesz az M44-es autóút Kondoros—Tiszakürt közötti szakasza. S az út teljes hosszában leállósávot is építenek a kivitelezők — nyilatkozta Tómán Lajos, az érintett szakasz főtervezője azon az előadáson, amelyen a Békés megyei közlekedési szakembereket tájékoztatta a jelenlegi helyzetről. Hozzátette: a 61,4 kilométer hosszúságú szakaszon hét csomópontot létesítenek.

M. P. M.

— Tiszakürtnél, Kunszentmártonnál, Cserkeszőlőnél, Szarvason két helyen, Csabacsüdnél, illetve Kardosnál lehet le- és becsatlakozni az autóútra. Emellett hét darab csatornahíd, két vasúti híd, illetve húsz aluljáró megépítése szerepel a terveken. Három pihenőhelyet — két egyszerűt és egy összetettet — is kialakítanak majd. Ezek közül a komplex vélhetően Szarvas városában kap helyet — beszélt a részletekről Tómán Lajos.

A várható nehézségekről szólva kifejtette, az alföldi talaj nem segíti az építési munkálatokat. Elsősorban a Szarvas környéki belvizes részek okozhatnak problémákat. A tavaszi időszakban ezen a területen ugyanis áll a víz. Ezenkívül a töltésanyagok beszerzésénél, illetve a sokszereplős kisajátítási eljárás során is adódhatnak gondok, amelyek pluszkiadásként jelentkezhetnek majd a költségvetésben.

— Ha minden jól megy, 2010 körül indulhatnak a konkrét munkálatok — fogalmazott a főtervező.

Nem hivatalos információk szerint a második, húsz kilométeres szakasz (Kecskemét—Tiszakürt) megépítése 2012-ben, a harmadik, harminc kilométeres rész (Kondoros—Békéscsaba) kivitelezése pedig 2013-ban kezdődhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!