bemutató

2020.09.20. 22:29

Mi is az a FIFA?

A FIFA egy sport szimulátor, azon belül is egy futball szimulátor széria, amiben a játékosok egy focicsapatot irányítanak a pályán. A focistáknak a kontrollerek különböző gombjainak lenyomásával lehet ‘parancsokat’ kiadni, hogy passzoljanak, lőjenek, cselezzenek vagy tegyenek meg akármit, amit egy valódi játékos képes megtenni a focipályán.

Forrás: EA Sports

A különböző kombinációk lenyomásával képesek lehetünk bemutatni egy esernyőcselt, kivitelezni egy ollózós gólt, de akár egy Panenka tizenegyeset is rúghatunk.

A FIFA keretein belül összerakhatjuk a saját álomcsapatunkat és abba a jelen és persze a múlt legjobb játékosait is pakolhatjuk, kedvünk szerint.

A játékot már évtizedek óta az EA Games fejleszti, aki minden évben kiadja az új epizódját a sorozatnak. Mára a grafika olyan szintre fejlődött, hogy nehezen lehet megkülönböztetni a valódi focimeccset a FIFA kinézetétől.

A játék szorosan együttműködik a Nemzetközi Futball Szövetséggel és persze a különböző országok fociligái is szerepelnek benne. Ezen kívül a Bajnokok Ligája, az Európa Bajnokság a Világ Bajnokság és nagyon sok rangos futballtorna is szerepet kapott a benne.

A játék e-sport oldala az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ezt az is elősegítette, hogy a fejlesztők a játékba implementáltak egy olyan rendszert, amiben versenyezve automatikusan feláll egy ranglista, ami már ad egy támpontot arról, hogy kik a legjobbak. Ezen kívül a legjobbak online és offline kupákon és bajnokságokon próbálják bizonyítani, hogy ők a legjobbak.

Az egyre erősebb érdeklődés és népszerűség miatt, az utóbbi években egyre több hagyományos futball klub szerződtetett e-focistát is, ez a tendencia leginkább Nyugat-Európában elterjedt, de hazánkban is találunk rá példát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!