100% védelem

2020.11.19. 11:54

Tesztelték a vírusirtókat: maximális pontszámot kapott a G Data

A legjobb eredményt érte el a független vizsgálatok tesztjein.

Forrás: Shutterstock

A G Data Internet Security két független tesztintézet vizsgálatain maximálisan elérhető eredményt és minősítést ért el.

A teszteket 2020 júliusában és augusztusában végezték. Az AV-TEST huszonkét otthoni használatra szánt biztonsági megoldást vizsgált. Megnézték a programok nyújtotta védelmet, felhasználhatóságot és gyorsaságot.

Nulladik napi kártevőkkel, drive-by támadásokkal, weboldalakról és emailekből érkező kártevőkkel próbálták ki a termékeket.

A kutatók a fals pozitív eredményekre is kíváncsiak voltak, vagyis, hogy mennyire zavarja szükségtelenül a megoldás az emberek munkáját. Mindhárom kategóriában maximális pontszámot kapott a német szoftver.

A G Data egyetlen gyártóként tudott 100 százalékos védelmet felmutatni mindhárom teszten: azon kevés megoldásszállítók egyike, amelyek terméke csekély fals pozitív eredményt produkált.

A Real-World Protection teszten, melyet az AV Comparatives végzett, ugyancsak tökéletes eredményt értek el. A Malware Protection teszten 10 ezer 102 fenyegetettséggel szemben vizsgálták a teljesítményüket, az összeset kivédték, és így az ADVANCED+ tanúsítványt kapták meg.

A mostani és a tavaszi eredményeket a G Data által használt innovatív technológiáknak és IT szakértőik elkötelezettségének köszönhetik, mondta Thomas Siebert, a G ata védelmi technológiák vezetője.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!