Járvány

2020.06.07. 15:00

Robotkutya vigyázza a bevásárlóközpont látogatóit (videó)

A K9-es négylábú robot izgatott kölyökkutyaként ugrál a vásárlókhoz, akik a hátán elhelyezett kézfertőtlenítő géllel bedörzsölhetik kezüket.

A 5G K9 robot distributes hand sanitiser to visitors in a shopping mall in Bangkok on June 4, 2020, as sectors of the economy reopen following restrictions to halt the spread of the COVID-19 novel coronavirus.

Forrás: AFP

Fotó: Mladen Antonov

Eközben egy kevésbé rendhagyó küllemű robot, a ROC megméri az elé állók testhőmérsékletét, a LISA nevű, ember alakú robot pedig képernyőjén információkat szolgáltat. Mindhárom robot 5G technológia segítségével működik.

A vásárlók egy része szerint K9 „aranyos”, akadnak azonban olyanok is, akiket nem győzött meg a négylábú robot ijesztően csontvázszerű dizájnja.

Thaiföldön június 30-ig rendkívüli állapot van érvényben a koronavírus-járvány miatt, a rendelkezés értelmében az országban

tilos bármilyen nyilvános gyülekezés, éjszaka kijárási tilalom van.

A kereskedelmi egységek, éttermek fokozatosan kinyithatnak, de be kell tartani a közösségi távolságtartás szabályait.

Az országban a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma napról napra csökken a rendkívüli állapot március 26-i bevezetése óta. Eddig összesen 3101 fertőzöttet jelentettek, beleértve 58 halálesetet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!