Járvány

2020.05.12. 15:10

Otthon is felidézhető az edzőtermi környezet

Akinek hiányzik a kardiogépek beépített számlálója vagy a személyi edző utasítása, okoskarkötővel vagy -órával felidézheti.

Forrás: Shutterstock

Viselhető eszközökkel otthoni sportolás esetén is nyilván lehet tartani az elégetett kalóriák számát, és követni a virtuális edző ajánlásait.

1. Motiváció

A motiváció megtartása a rendszeres mozgás egyik kulcsa. Egy közelmúltban végzett kutatás szerint az európaiak 41 százaléka rendelkezik okosórával vagy okoskarkötővel, közülük pedig további 43 százalék használja az eszközt mindennapos sportoláshoz.

Így az edzés alatt mért adatok állandóan követhetőek és összevethetőek, ami motiválhat a rendszeres sportolás fenntartásában. Láthatjuk, hogy hány kalóriát égettünk el vagy hogyan aludtunk egy sportolással töltött nap után, ez pedig erősítheti elkötelezettségünk a folytatásra.

2. Pulzusméréssel hatékonyabb

Ha nyugalmi állapotban és különböző gyakorlatok alatt is mérjük pulzusunkat, pontosabb képet kaphatunk szervezetünkről. Mindemellett követhetjük, hogy a pulzusszám alapján meghatározott öt zónában (extrém, anaerob, aerobic, zsírégető, bemelegítő/levezető) mennyi időt töltünk, és ezen fázisokban végzett mozgásformák milyen hatással vannak ránk.

A véroxigénszint mérésével megkaphatjuk, hogy aktív mozgás közben szervezetünk mennyi oxigént tud hasznosítani. Ez a mutató segíthet megítélni edzettségünket, és hozzájárulhat az edzések hosszú távú fejlesztéséhez.

3. Minden elégetett kalória számít

Sokszor nehéz megítélni, hogy mennyi kalóriát égetünk el egy nap alatt, hiszen ezt nem csak sportolás alatt tesszük, hanem például takarítás közben is. A viselhető eszközökkel napról-napra tudjuk követni teljesítményünket, amit a kapcsolódó alkalmazáson keresztül naplózhatunk és visszanézhetünk.

4. A változatosság gyönyörködtet

A fitnesz trackeren és alkalmazásokon keresztül számos előre összeállított edzésterv közül lehet választani, akár HIIT (magas intenzitású intervallum edzés) akár alacsony intenzitású edzést keresünk.

Így akár otthonunkban is kipróbálhatunk új mozgásformákat, és kedvünk szerint váltogathatjuk ezeket.

5. Jobb alvás

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen az egészséges életmód fenntartásához. Az alvás hozzájárulhat a jobb közérzethez, miközben regenerálódnak az izmok, és pihen a szervezet. Az alvás monitorozása ezért ugyanolyan fontos, mint az edzéseké.

Az okoskarkötővel mérhető a különböző alvási fázisokban töltött idő hossza, és további tippeket is kaphatunk a jobb alvásért. Az európai felhasználók 63 százaléka tartja úgy, hogy az alvás trackelése számukra szükséges funkció egy viselhető okoseszközben, egyharmaduk pedig kifejezetten általános jóllétük, közérzetük javítására vásárol ilyen eszközt.

5+1. Edzéstervek

A Honor Magyarország Instagram csatornáján rendszeresen láthatóak rövid erősítő edzések és tippek, amik otthon is könnyen elvégezhetőek, mindezek egy személyi edző tolmácsolásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!