Közösségi internet

2019.11.27. 10:07

Országszerte lezárult a Digitális Jólét Pontok kiépítése

A Delta Csoport országszerte 1500 helyszínre több mint 15 ezer digitális eszközt telepített.

Forrás: Shutterstock

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) megbízása alapján uniós forrásból csaknem 3,2 milliárd forintért hozták létre a közösségi internet-hozzáféréseket.

A beruházó minden pontra 3 laptopot, 2 tabletet, 2 telefont, továbbá multifunkciós nyomtatót és routert szállított, valamint beltéri és kültéri wifi-hozzáférést épített ki. A beüzemelt eszközökre 24 hónapos garanciát vállaltak – közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

A kivitelezés során logisztikai kihívást jelentett az informatikai struktúra kialakítása eltérő adottságú helyszíneken, és a helyi internetszolgáltatók sajátosságainak integrálása a központi menedzsment rendszerbe – fogalmazott a közlemény szerint a Delta Csoport technológiai vezetője, Szűr Krisztián.

A projekt elsősorban kistelepülésekre terjedt ki, hogy elősegítse az elektronikus ügyintézést, és a digitális írástudás fejlesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!