Messengeren és Instagramon is

2020.11.12. 14:26

Önmegsemmisítő üzenetek érkezhetnek hamarosan

Ha bekapcsoljuk, az üzenetek automatikusan eltűnnek a chatfelület bezárásakor.

Forrás: Shutterstock

Az európai, így a magyar felhasználók számára is elérhetővé válik a Messengerben és az Instagram egységes üzenetküldő felületén az Eltűnéses mód (Vanish mode) névre keresztelt funkció.

Az új funkciót november 16-ától kezdődően fokozatosan aktiválja majd a Facebook a Messenger és az Instagram mobilalkalmazásokban. Az Eltűnéses mód már korábban elérhető volt az amerikai, és néhány más országban élő felhasználók számára, de európai felhasználók körében most debütál.

Ezzel egyszerűvé válik a Messengerben olyan üzeneteket váltani, amelyek nem maradnak meg az utókornak,

hanem a chatfelület bezárása után automatikusan eltűnnek az összes partnernél. A működési elv egyszerű: ha valaki látta az adott üzenetet, és elhagyja a chatfelületet, az üzenet megsemmisül.

Fotó: Shutterstock

Aktiválásához a hagyományos chatfelületen felfelé kell húzni az ujjunkat. Ha ugyanezt még egyszer elvégezzük, visszatér a hagyományos üzenetküldő felület, amelyben az üzenetek olvasás után is megmaradnak. Hogy mindenki boldoguljon a használatával, az Eltűnéses mód első használatakor egy olyan képernyő jelenik meg, amely elmagyarázza az üzemmód használatát.

A Facebookon, Instagramon

kizárólag ismerősnek felvett felhasználókkal lehetséges aktiválni az Eltűnéses módot, idegenekkel nem.

Ráadásul az eltűnős üzenetek módba váltást jóvá kell hagynia a másik félnek is, mielőtt bekapcsol.

Ha valaki képernyőmentést rögzítene az eszközön, mialatt aktív az Eltűnéses mód, a másik fél erről értesítést kap.

Az Eltűnéses módban is meg lehet osztani GIF-eket, emojikat vagy reakcióikonokat, ahogyan azt a felhasználók a Messengerben már megszokhatták.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!