Idegesítő kötelezettség

2021.06.15. 06:00

Nyakába megy az ideg az okoseszközök frissítése miatt?

Kiderült egy vizsgálatból, hogy az eszközök kényszerű frissítése akár a felnőttek 35%-a esetében veszekedésekig fajulhat a családtagokkal.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Kaspersky-felmérése alapján a családos válaszadók több mint fele szerint a gyerekeknek és az idősebb rokonoknak segítség kell az eszközök frissítéséhez.

A frissítések végső soron akár az otthoni kapcsolatokra is hatással lehetnek, ugyanis saját bevallásuk szerint

a válaszadók harmada veszekedett már a kényszerű leállások miatti idegességében a családjával.

Az okoseszközök már régóta mindennapos tárgynak számítanak minden korosztály életében. A gyerekek különféle tartalmakat néznek és játékokat játszanak rajtuk, a felnőttek pedig többek között a barátokkal és a családtagokkal való kapcsolattartásra használják őket világszerte. De minden eszközt időben frissíteni kell ahhoz, hogy kellően biztonságos legyen, és ne csökkenjen a teljesítménye.

Semmi meglepő nincs abban, hogy a családtagok veszekszenek egymással a rendszeres frissítések iránti érdeklődéshiány vagy vonakodás miatt, ugyanis

a felmérésben részt vevő felnőttek 34%-a frusztrálónak vagy bosszantónak tartja a frissítések telepítését.

A felmérésből az is kiderült, hogy függetlenül attól, hogy egyedül vagy családban élnek-e, a felnőttek 77%-a jellemzően saját maga telepíti a frissítéseket az otthoni eszközökre. Sokkal kisebb azok aránya, akik maguk felelősek a saját készülékeikért (12%). A válaszadók szerint ugyanakkor a (házas)társuk (7%) vagy a gyerekeik (4%) ritkán frissítik az eszközöket.

A Kaspersky játékos, de hasznos javaslattal állt elő: egy jól ismert blogger, a jógaoktató és személyi edző Shona Vertue-val együttműködve kidolgozott egy 15 perces videókurzust, melynek

egyszerű gyakorlatai a frissítések települése közben végezhetőek.

Az egyszerű mozgássoroktól lazulnak a stressz okozta nyaki izomfájdalmak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!