35 éves lett

2020.03.13. 06:00

Nem kérdés, melyik játék lett időtlenül vidámságot sugárzó

A véget nem érő sztori, a Guinness Rekordok Könyvének bajnoka a legjobb korban van, és cseppet sem öregszik, inkább megint újít egyet.

Forrás: Shutterstock

A videojátékok rajongói szerte a világon most kedden ünnepelték a Mario-napot – van ilyen, úgy hívják, hogy MarI0, a március 10-ére utalva. Ebből az alkalomból a két nagy jogtulajdonos, a svéd Lego és a japán Nintendo, az építőkocka-gyártó és a videó-gyártó legsikeresebbje az együttműködésük hírét hozta, s ugyanazt a videót osztotta meg a közösségi oldalakon

a világ leghíresebb vízvezeték-szerelőjéről.

A Nintendo és a Lego azonos tweetjét kattintva látható az újdonsült Mario:

— Nintendo of America (@NintendoAmerica) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">March 10, 2020

A világhírű olasz vízvezeték-szerelő világhódító kalandja még 1985-ben indult hódító útjára Shigeru Miyamoto tervei alapján, hogy minden idők legismertebb videojátékos hősévé váljon.

Eddig félmilliárdnál több példányban kelt el a világ legkedveltebb játéka – a hivatalos kiadások szédületes listája itt olvasható – és akkor még nem beszéltünk a vadhajtásokról, a különféle kalózmásolatokról és félhivatalos gyártmányokról.

A Guinness Rekordok Könyve 600 millió eladott Mariot említ.

Az alábbi táblázat a legnépszerűbb Super Mario játékokat sorolja az eladott egységek száma szerint (millió darabban).

Infographic: Super Mario: The Timeless Bestseller | Statista

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!