Markáns növekedés

2021.06.10. 15:15

Négyszeresére nőtt az adatforgalom az oktatási oldalakon

Leginkább az érettségi előtt ugrott ekkorát az adatforgalom a a mobilszolgáltatók szerint.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Vodafone arról tájékoztatotta az MTI-t, hogy az adatforgalom nélkül elérhető oldalakkal 42 ezer GB adatforgalmat tett ingyenessé mobil ügyfeleinek. Mint írták,

az érettségi közeledtével, az idén márciusban és áprilisban duplájára nőtt a mobil adatforgalom

azokon az oktatási oldalakon, amelyeket a Vodafone Magyarország a távoktatás időszakában tett elérhetővé a diákok és a pedagógusok számára.

A szolgáltató közlése szerint a felsőoktatáshoz kapcsolódó oldalakon ez a növekedés még markánsabb: négyszeres emelkedést tapasztaltak az érettségi időszakhoz közeledve. Tavaly március óta a Vodafone Magyarország több mint 50 weboldalt tett adatforgalom használata nélkül elérhetővé.

A Magyar Telekom szerint is az érettségire is készülve az ingyenes oktatási tartalmakat érintő mobil adatforgalom 2021. január-május között 4,5-szörösére emelkedett havi szinten.

A távoktatás és a minőségi, tartalmas időtöltés érdekében a Telekomnál a mobilinternet szolgáltatást használó havi díjas és Domino, továbbá meghatározott üzleti előfizetések esetén, 2020. november 20. és 2021. május 31. között, a mobilinternet szolgáltatás használatakor közel 50 oldal látogatása nem csökkentette az előfizető díjcsomagjában foglalt adatmennyiséget.

Ezzel a Telekom ebben az időszakban közel 681 ezer GB-nyi oktatási tartalmat tett ingyenesen, azaz adatforgalmi díj fizetése nélkül elérhetővé.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!