Intelligens jövő

2019.09.11. 10:04

Nálunk mutatta be 5G-jelentését a Huawei

Az ITU Telecom World 2019 konferencián tette közzé 5G-vel kapcsolatos „white paper” jelentését a Huawei Technologies 5G termékcsaládjának elnöke, Yang Chaobin.

Forrás: Shutterstock

A vállalat „5G + Gigabit: Az intelligens jövő összekapcsolása” című sajtótájékoztatóját Zhao Houlin, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) főtitkára, valamint Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter nyitotta meg.

A Huawei jelentése szerint az 5G 2035-re 12,3 billió amerikai dollárnak megfelelő gazdasági termelést generál, ekkorra a telekommunikációs iparág árbevételének várhatóan 80 százaléka lesz az 5G-hez köthető.

A Huawei legújabb jelentése előrevetíti az 5G-alkalmazások használatát egy sor új területen, mint amilyen például a média és szórakoztatás, az ipari termelés vagy az intelligens szállítás. A beszámolóban a vállalat felszólítja a nemzetközi iparági szervezeteket és szabályozókat a szabványalapú együttműködés elősegítésére, a megfelelő erőforrások és üzleti környezet megteremtésére annak érdekében, hogy az 5G kereskedelmi telepítésének és felhasználásának körülményeit megteremtsék.

A telekommunikációs iparág bevételének 80 százaléka

A Huawei Technologies rendezvényén Zhao Houlin, az ITU főtitkára, valamint Palkovics László miniszter is hangsúlyozta az 5G fontosságát. Az ötödik generációs hálózatok kereskedelmi telepítése jelenleg is teljes erővel folyik, világszerte húsz ország harmincöt szolgáltatója indította már el az 5G-t.

A jelentés szerint az 5G több trilliónyi üzleti helyet és befektetési lehetőséget nyit majd meg a jövőben. A technológia 2035-re világszerte 12.3 trillió amerikai dollár értékű termelést generál majd, és a telekommunikációs iparág árbevételének 80 százaléka lesz ehhez köthető.

Létfontosságú az innovációban

Az 5G kereskedelmi használatának fejlődésével folyamatosan jelennek meg a mobil sávszélesség, a médiaalapú szórakoztatás, az ipari termelés, az intelligens szállítás és egyéb területeken alkalmazható innovatív 5G-alkalmazások. Az ötödik generációs hálózatok képesek a felhasználók számára biztosítani a Gigabit hálózatokat, azaz, a lehető legjobb hálózati teljesítményt és felhasználói élményt. A digitalizáció és az intelligencia az 5G-korszak fontos jelei, melyek vállalatok ezreinek segítenek és javítják a szociális hatékonyságot.

A Huawei beszámolója szerint az egységesített globális szabványok várhatóan elősegítik az 5G hatékony és gyors kereskedelmi felhasználását. A 3GPP (The 3rd Generation Partnership Project) vezeti az 5G szabványosítását, az első szabványok, melyek a kereskedelmi hálózatok telepítésére, valamint az 5G-hálózatokon alapuló eMBB szolgáltatásokra vonatkoznak, már meg is születtek.

Ezeket további egységes eljárások követik majd 2020-ban, illetve 2021-ben. Az 5G-technológia folyamatosan fejlődik, mely létfontosságú a teljes iparág, valamint az innovatív alkalmazások fejlődéséhez.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!