Vermeer újratöltve

2019.10.08. 13:58

Műalkotás okostelefonnal, ahogy ma lehet

Hey Reilly olyan festők klasszikus műveit gondolta és alkotta újra, mint Van Gogh, Botticelli és Da Vinci.

A divattervezőként és illusztrátorként is kiemelkedő művész okostelefon segítségével hozta létre a kizárólag digitális technikával készült „Mobile Masterpieces” (Mesterművek mobillal) sorozatát, amely a huszonegyedik századi közönség számára értelmez újra olyan ikonikus európai műalkotásokat, mint például Vermeer „Leány gyöngy fülbevalóval” című képe.

Reilly most először alkalmazott okostelefonos technikát a képek megalkotásához és megosztásához: a Samsung Galaxy Note10+ mobiljával dolgozott. A közösségi média csatornáit galériaként használva a műalkotásokat szélesebb közönséghez juttatja el, egyúttal rajongóit arra ösztönzi, gondolják újra a művészetet, a rendelkezésre álló digitális készülékekre pedig tekintsenek kreatív eszközként.

A közösségi média teljesen új irányt jelent a művészi alkotás, a műalkotások megosztása és fogyasztása terén.

A művészvilág kedvenc közösségi felülete az Instagram, ahol a felhasználók csak 2019-ben több mint

334 millió alkalommal alkalmazták az #art hashtaget,

valamint a nemzetközi műkincskereskedők 80 százaléka fedez fel új művészeket ezen a csatornán, 75 százalékuk pedig ezen a platformon keres olyan alkotásokat, amelyeket megvásárolna.

Az alkotói folyamat során Hey Reilly a mobil olyan tulajdonságait és funkcióit használta, mint az S Pen, a többlencsés kamera, az AR-Irkafirka, a professzionális videószerkesztő szoftver, a szupergyors töltési lehetőség. Jól jöhet az akár 1TB tárhely.

A művész a készüléket az alkotás mindegyik szakaszában alkalmazta, a forráskeresésnél, a képek rögzítésénél, módosításánál és megosztásánál is.

A műalkotások a Galaxy PENUP oldalon érhetők el és ugyaninnen letölthetők.

Borítóképen Hey Reilly a Girl with a Red Nose (Leány piros orral) című képének részlete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!