Fortune 500-ban

2019.07.25. 09:56

Minden idők legjobb eredményét érte el a Huawei

Újabb nemzetközi elismerést kapott a Huawei Technologies. A vállalat a 61. helyre lépett a Fortune Global 500-as listáján.

BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 26: Richard Yu, the CEO of Huawei's consumer products shows the new Mate X smartphone during the second day at the mobile World Congress 2019 in Barcelona, Spain on February 26, 2019. Adria Puig / Anadolu Agency

Fotó: AFP

A Fortune magazin minden évben összeállítja a legnagyobb árbevételű és nyereségű vállalatok 500-as listáját. A rangsor mára a globális gazdaság határokon és kulturális különbözőségeken átívelő fontos indikátorává vált, amelyet neves vállalatok piaci erejük méretük, nemzetközi versenyképességük mérésére használnak.

A Huawei

minden botrány és kereskedelmi háború ellenére előre lépett

a lista 61. helyére, mivel a vállalat 2018-ban 22 százalékkal növelte árbevételét, továbbá mintegy 28 százalékos profitnövekedést tudhatott magáénak.

A technológiai óriás harmadik éve szerepel a Fortune Global rangsorának TOP 100 vállalata között és idén érte el eddigi történetének legjobb helyezését.

A vállalatnak idén nem a jelenlegi az első nemzetközi elismerése. 2019-ben a 47. helyre lépett a BrandZ éves TOP 100 legértékesebb márkát felvonultató listáján. A sikerhez nagymértékben hozzájárult a vállalat márciusban bemutatott csúcskészülékeinek, a P30 széria okostelefonjainak kiemelkedő kameraképességein túl a Huawei első, ötödik generációs hálózatokkal kompatibilis mobilja, a Mate 20 X (5G) és a példátlan innovációs megoldásokkal felszerelt, hajlítható Mate X is.

A Fortune magazin idei listáján szereplő ötszáz cég együttes tavalyi árbevétele meghaladta a 32,7 ezer milliárd dollárt, valamint 2,15 ezer milliárd dolláros profitot termeltek. A rangsorban szereplő cégek 2018-ban 34 országban, több mint 69,3 millió embert foglalkoztattak.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!