Fejlesztők figyelmébe

2021.07.31. 06:00

Megújult a Huawei alkalmazásfejlesztői rendszere

A HMS Core legújabb verziójával a fejlesztők még valósághűbb játékokat és 3D-s modelleket is készíthetnek mobiltelefonnal.

Forrás: Shutterstock

A Huawei Technologies bemutatta a HMS Core legfrissebb, 6.0-ás verzióját. Az alkalmazásfejlesztői platform most elindított verziója számos új nyitott képességet biztosít, és néhány meglévő szolgáltatását is frissítették. Mostantól már minden felhasználói eszközön a HMS Core (APK) 6.0-ás verziója érhető el.

A Huawei fejlesztői platformja,

a HMS Core lehetővé teszi Androidos, webes és HarmonyOS-alapú alkalmazások fejlesztését telefonokra, okoskijelzőkre és hordozható eszközökre.

A rendszer most bemutatott legújabb verziója, a HMS Core 6.0 még több lehetőséget kínál a Huawei korszerű technológiáinak kihasználására többek között a média, a grafika és a telekommunikáció területén.

3D-s modellek mobiltelefonnal

Ami a médiaalkalmazásokat illeti, a Huawei az AV Pipeline Kit csomag előre beállított pipeline-készletével biztosítja a videók szuperfelbontását, a hangesemények észlelését, ezzel orvosolva az audio- vagy videóalkalmazás-fejlesztők számára fájó pontokat, mint amilyen a kapacitásépítés vagy a magas energiafogyasztás. A grafika területén a 3D Modeling Kit olyan mesterségesintelligencia-alapú képességeket kínál, mint például a 3D-s objektumok rekonstrukciója és az anyaggenerálás az e-kereskedelem és az animációs alkalmazások számára, lehetővé téve 3D-s modellek generálását akár mobiltelefonokkal is – ennek feltétele azonban egy RGB-kamera telepítése.

Ez a szolgáltatás jelenleg az összes Android-modell számára elérhető.

Volumetrikus köd a még valósághűbb játékélményért

A Computer Graphics Kit egy új „volumetrikus köd” funkcióval bővült, amelyet a hangerőszabályzó technika hajt. Ez a funkció dinamikus megvilágításra és árnyékoló ködhatásokra használható a mobileszközökön, a valósághoz még közelibbé téve a beltéri jeleneteket a következő generációs, különösen a cyberpunk-stílusú, mobiljátékok számára.

Ez a funkció minden, Vulkant támogató Android-eszközön elérhető.

Csökken a késleltetési idő

Telekommunikációs területen frissítették a Network Kit MI-alapú hálózati környezetet előjelző funkcióját, annak érdekében, hogy a hálózati paraméterek optimalizálhatók legyenek a szolgáltatási hálózati hozzáférési szabályok és a differenciált hálózati követelmények alapján. Ezzel az alkalmazások hálózati késleltetését akár húsz százalékkal is lehet csökkenteni.

A HMS Core 6.0 további szolgáltatásokat is nyújt, ilyenek a Membership Kit, a Video Editor Kit és az Audio Editor Kit, amelyekről további információ a Huawei Developers weboldalon található.

A Huawei szoftveres és hardveres képességeinek gyűjteményeként a HMS Core mindig is fejlesztői központú volt, és folyamatosan nyitja meg a Huawei alapvető technológiáit és képességeit több fejlesztő előtt, magas színvonalú élményt nyújtva a platformokon és eszközökön átívelő alkalmazások között. A HMS Core lehetővé teszi Androidos, webes és HarmonyOS-alapú alkalmazások fejlesztését telefonokra, okoskijelzőkre és hordozható eszközökre, olyan, platformokon átívelő fejlesztési keretrendszerek használatával, mint a React Native vagy a Cordova.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!