Járvány

2020.03.16. 15:36

Most ezek tarthatják életben a vállalkozásokat

A távoli munkavégzés kényszerű bevezetése miatt a szükséges, egyébként is tervezett technológiai fejlesztések gyorsabban megvalósulnak.

Forrás: Shutterstock

A világszerte bevezetett egészségügyi rendelkezések és utazási korlátozások következtében az otthoni munkavégzés, tanulás és a virtuális rendezvények nélkülözhetetlenné váltak azokban az iparágakban és területeken, ahol ez a fajta kommunikáció megvalósítható.

A jelenlegi helyzet egyetlen átmeneti megoldása az átállás fizikai környezetből virtuálisba.

Egy olyan vészhelyzeti terv kialakítása, amely az egyszerű videokonferenciák helyett tárgyalások és képzések lebonyolítására, illetve a munkatársak beszámolóinak követésére használja a távoli platformokat.

Megfelelő munkaállomások

A sikeres átállás első lépése a megfelelő munkaállomások kialakítása. A szükséges eszközök nélkül a szellemi munka nem valósul meg hatékonyan. Fontos, hogy minden egyes elem zökkenőmentesen működjön együtt, beleértve a felhőt, a processzorokat, a monitorokat, a grafikus eszközöket, a szoftvereket és egyebeket.

A szükséges szoftverek az iparágtól és a munkakörtől függően eltérhetnek. Ha a rendszer nem áll készen arra, hogy bárhol és bármikor futtatni tudja a szükséges alkalmazásokat, az eredménytelen munkához, többletköltségekhez és időpazarláshoz vezethet. A Dell Technologies vezető szoftvergyártókkal együtt teszteli az iparág legjobb alkalmazásait, így biztosítja a precíziós munkaállomásai kompatibilitását.

Adatbiztonság

Ha a megfelelő munkaállomások már rendelkezésre állnak, az informatikai vezetők számára a zökkenőmentes távoli munkavégzés biztosításának egyik következő lépése a biztonság kialakítása.

Az adatok, szerverek és a kommunikáció védelme a távoli munkavégzés során enyhén szólva problematikus lehet,

de a megfelelő megoldás garantálja a bizalmas adatok és dokumentumok biztonságát, bárhol is dolgozzanak az alkalmazottak.

A felkészülés elengedhetetlenné vált

A virtuális tárgyalások a globális járványtól eltekintve is egyre inkább a mindennapi üzleti élet részévé válnak. Részben azonban továbbra is kihívást – ha nem egyenesen frusztrációt – jelentenek, mert a vállalatok nem ismerik fel kellőképpen a digitális megoldások gyors és átfogó térnyerését, majd késve fejlesztik ki a megfelelő digitális architektúrát és infrastruktúrát.

A megfelelő eszközökkel és biztonsági intézkedésekkel a virtuális tárgyalások hamar valósággá válhatnak, így az alkalmazottak rugalmasabban dolgozhatnak, a vállalatok és a csapatok pedig gördülékenyen, minimális költségekkel működhetnek együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!