Gyermekekkel szembeni kegyetlenség

2020.08.19. 18:00

Leszedették a gyermekarcú szexbabákat az Amazon oldalairól

A szexi fehérneműs babák egyértelműen veszélyt jelentenek a gyermekekre.

Forrás: Shutterstock

A gyermekekért és a családokért felelős francia államtitkár, Adrien Taquet jelentette be a Twitteren a hírt, hogy az Amazon ezentúl nem árulhatja az országban azokat a háromdimenziós szexbabákat, amelyeknek gyermeki arcvonásai vannak. A probléma nem új keletű, az Egyesült Királyságban már két éve is nagy port vert fel ezeknek a szexbabáknak az árusítása.

Az államtitkár állítása szerint a minisztérium figyelmét egy egyesület hívta fel arra, hogy az Amazon milyen jellegű pornóbabákat árul, ezt követően pedig Adrien Taquet megkérte az Amazon France illetékeseit, hogy a nem kívánatos tartalmat távolítsák el a honlapjukról, amit a cég haladéktalanul meg is tett.

Suite aux alertes des associations que je remercie, j'ai demandé á " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@AmazonFrance de mettre fin á la commercialisation sur leur plateforme de poupées sexuelles á l'effigie d'enfants. @Asso_AIVI @LaVoixDelEnfant @AssoEnfantBleu @assopapillons

Az AIVI (Vérfertőzés Áldozatainak Nemzetközi Szövetsége) szintén a Twitteren tette közzé a francia kormány weboldalának a linkjét, ahol

be lehet jelenteni, ha valaki az interneten illegális tartalmú hirdetést vagy magatartást tapasztalt.

⚠️⚠️ AIDEZ-NOUS á signaler aux autorités ces poupées sexuelles pédophiles qui ont l'aspect d'un jeune enfant et qui sont en vente libre sur le site " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@AmazonFrance . Détails ci-dessous ⬇️⬇️⬇️

— AIVI #inceste #JeSuisVictime #Iwas (@Asso_AIVI) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">August 15, 2020

Az egyesület a francia büntető törvénykönyv 227-23-as cikkelyére hivatkozik, mely kimondja, hogy kiskorút ábrázoló pornográf tartalom terjesztése vagy kép rögzítése 75 000 eurós pénzbírsággal sújtható – írta meg a V4NA hírügynökség.

Adrien Taquet államtitkár elárulta: ősszel létrehoznak egy bizottságot, amely a gyermekek ellen elkövetett szexuális erőszakkal foglalkozik majd és célja a kiskorúak védelme.

Suite aux alertes des associations que je remercie, j'ai demandé á " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@AmazonFrance de mettre fin á la commercialisation sur leur plateforme de poupées sexuelles á l'effigie d'enfants. @Asso_AIVI @LaVoixDelEnfant @AssoEnfantBleu @assopapillons

Az AIVI üdvözli az államtitkár döntését, de megjegyezte, hogy 2018-ban az Egyesült Királyságban már volt az Amazonnak hasonló esete, erről beszámolt a BBC is. A cikkben leírták, hogy miután a sajtó megkereste az Amazont a gyermekbabákkal kapcsolatban,

a cég eltávolította azokat a kínálatából, de pár nap múlva már újra lehetett azokat rendelni.

A cég azt a joghézagot használta ki, amely szerint gyermeket ábrázoló szexbaba előállítása vagy birtoklása nem bűncselekmény, csak a velük való kereskedés büntetendő, az Amazon pedig arra hivatkozott, hogy ők csak egy online piactér, ahol nem árulják a babákat, hanem közvetítenek a vevő és az eladó között, így nem követnek el bűncselekményt.

Anne Longfield brit gyermekügyi megbízott szerint a szexbabák egyértelműen egy bizonyos célra készültek, sok leírásánál szerepelt, hogy szexi fehérnemű van a babán és olyan a kialakítása, hogy szexuális aktust lehessen rajta végrehajtani, ami egyértelműen veszélyt jelent a gyermekek biztonsága szempontjából.

Az Egyesült Királyság határellenőrzési hivatala 2016 márciusa óta a Shiraz Művelet keretében 179 babát foglalt le, de

míg a törvény nem tekinti a babák gyártását illegálisnak, csak a forgalmazók akadályozhatnák meg a terjesztésüket,

mondta a sajtónak Almudena Lara, a gyermekekkel szembeni kegyetlenség megelőzésére létrehozott Nemzeti Társaság, az NSPCC vezetője.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!