Magyarország csatlakozott

2019.07.05. 15:02

Két európai digitális együttműködést írtunk alá

26. európai országként jegyezte hazánk a kulturális örökség digitalizálását előmozdító együttműködési nyilatkozatot.

Forrás: Shutterstock

Ezen kívül nyolcadikként csatlakozott a kvantum-kommunikációs infrastruktúra fejlesztésének és bevezetésének előmozdítását szolgáló kezdeményezéshez.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az európai digitális együttműködési kezdeményezés célja, hogy a legmodernebb digitális technológiák felhasználásával

összegyűjtse Európa gazdag kulturális örökségét.

Célja, hogy javítsa hozzáférhetőségüket és növelje láthatóságukat, valamint bekapcsolja őket például az idegenforgalommal és az oktatással folytatott együttműködés támogatási rendszerébe.

Az összekapcsolt európai digitális rendszer emellett segít a kulturális örökséggel kapcsolatos természeti csapások, tömeges turizmus, környezetszennyezés és egyéb kockázatok kezelésében.

Ezenkívül Magyarország az európai kvantum-kommunikációs infrastruktúra fejlesztésének és bevezetésének előmozdítását szolgáló nyilatkozatot írt alá.

Eddig nyolc EU-tagállam – Magyarország mellett Belgium, Németország, Olaszország, Luxemburg, Málta, Hollandia és Spanyolország – csatlakozott az együttműködéshez annak érdekében, hogy feltárja a kvantum-technológiák által kínált lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik az európai digitális infrastruktúra kiaknázását.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!