Járvány

2020.11.28. 06:00

Keresik a 2020 Dalszöveg nagykövetét

Az online világban a technika gyakran figyelmen kívül hagyja a szerzői jogokat a profit maximalizálás érdekében.

shadow of people clapping their hands during Bukahara live concert in Kulturgaten Bonn, Cologne, Germany, on July 21, 2020 (Photo by Ying Tang/NurPhoto)

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Ying Tang

Ezen változtatni kell és lehet a szabályozás segítségével és megfelelő szerzői képviselettel. A cél nem a fejlődés útjába állni, hanem a bevételeket igazságosan elosztani – vallja a Zeneszöveg.hu.

A Zeneszöveg.hu oldal 2004-ben kezdte meg működését. Az oldal missziója a magyar zene és zenész társadalom, illetve hozzá köthető egyedi értékek felkutatása, szakmailag hiánypótló kreatív és innovatív megoldások felkarolása és nem utolsó sorban ezen rendkívüli értékek védelme. Ennek az érdekvédelemnek megtestesítője A fontos a szöveg kezdeményezés.

A kezdeményezés célja, hogy tájékoztassa a jogtulajdonosokat a kialakult helyzetről és bemutassa számunkra, hogy milyen megoldást kínál a fontosaszöveg.hu.

„A járvány hatása rámutatott: az élőzenei bevételek mellett óriási jelentősége van a digitális térben megfogható parányi bevételeknek, amelyeket egy kupacba gyűjtve enyhíthetünk a nehézségeken.

Ez egy új helyzet, amely új megoldásokat kíván. A rendelkezésünkre álló közel 16 éves adatok segítségével egyedülálló lehetőség van a kezünkben a változáshoz.

A sikerhez elengedhetetlen a szerzők támogatása. Szeretnénk minél több szerzőhöz elérni és segíteni, ezért indítottunk egy pályázatot, ahol a 2020 Dalszöveg Nagykövetét keressük. Legnagyobb büszkeségünkre ebben állt mellénk egy olyan innovatív hazai divatcég, mint a DORKO. A pályázat minden 18. életévét betöltött dalszövegíró számára szól, melynek keretén belül a nyertes pályázó digitális terméket, illetve fizikai ruhakollekciót kap, melynek nyereségéből részesül.” – mondta Csipai Roland a Fontos a szöveg kezdeményezés alapítója.

A dalszövegeket ezen a weboldalon lehet benyújtani december 10-ig.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!