fizetési rendszer

2020.08.02. 16:53

Kártyaelfogadó terminállá válhatnak az iPhone-ok

Felvásárolta a Mobeewave startupot az Apple.

Forrás: Shutterstock

A Bloomberg értesülései szerint nagy csendben újabb startupot vásárolt fel az Apple, körülbelül 100 millió dollárt fizetett Mobeewave-ért. A kanadai Montréalban székelő vállalat olyan fizetési rendszert dolgozott ki, amellyel bármely NFC chipes okostelefon fizetési terminálként használható – írja az Origó.

A működéséhez sejthetően a fizető félnek érintés nélküli fizetést támogató bankkártyával kell rendelkezni, ám ez már nem limitáló tényező, hiszen a bankok világszerte évekkel ezelőtt bevezették ezeket. A rendszer az okostelefonnal vagy okosórával történő, érintés nélküli mobilfizetéssel is kompatibilis.

A felvásárlás érdekessége, hogy tavaly a Samsung is partnerségre lépett a Mobeewave-vel, hogy lehetővé tegye a megfelelő Galaxy okostelefonokkal rendelkező kisvállalkozók számára a könnyű és olcsó kártyás fizetési lehetőség nyújtását.

Nem világos, hogy az akvizíció milyen hatással lesz a Mobeewave meglévő partnereire, de a már megkötött szerződések erejéig valószínűleg semmilyen változást sem tapasztalnak majd.

A felvásárlás lehetővé teheti az Apple számára, hogy akár minden egyes iPhone-ban elérhetővé tegye a kártyaelfogadási funkciót, ez időnként az átlagos mobilozók számára is hasznos volna.

Például előfordulhat, hogy valaki praktikus okból a teljes asztaltársasága számláját rendezi az étteremben, ám ha képes volna ő maga is kártyát elfogadni, akkor a többiek azonnal rendezni tudnák felé a tartozásukat. Nem kellene utalgatniuk, készpénzt felvenniük, vagy más pénzküldő mobilappot használniuk.

Az Apple nem kívánta érdemben kommentálni a felvásárlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!