Biztonság

2019.08.25. 11:18

Jön a háromdimenziós átvilágítás a brit reptereken

Boris Johnson brit kormányfő szombaton elrendelte, hogy az összes brit repülőtér szerelkezzen fel a legújabb háromdimenziós (3D-s) poggyászátvilágító berendezéssel 2022 decemberéig.

Passengers make their way towards the Baggage reclaim and flight connections in Terminal 2 having arrived at Heathrow Airport in London on July 16, 2019 (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Daniel Leal-Olivas

A technológiát jelenleg a londoni Heathrow légikikötőben tesztelik. Ha beválik, akkor az utasoknak a jövőben sem elektronikus készülékeiket, sem italaikat nem kell kivenniük kézipoggyászukból, amikor átesnek a biztonsági vizsgálaton.

„A légi utazás megkönnyítése hozzájárul ahhoz, hogy Nagy-Britannia helyzete világkereskedelmi, idegenforgalmi és beruházási gócpontként biztos legyen”

- mondta Johnson a franciaországi Biarritzban, ahol a világ hét legfejlettebb országa – Németország, az Egyesült Államok, Japán, Olaszország, Kanada, Nagy-Britannia és Franciaország – vezetőinek hétfőig tartó csúcstalálkozóján vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!