Új korszak kezdete

2021.05.24. 21:49

Idén ősztől búcsúzik az Internet Explorer

Nem lesz már benne a Windows 10 következő főverziójában.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Újabb korszak végét jelentette be a Microsoft, a jövő év közepén a Windows szinte összes fogyasztói és üzleti változatában megszűnik az Internet Explorer böngésző támogatása, két és fél évtized után végre nyugdíjba vonul a böngésző – írja az Origo.

Pénteken újabb információ érkezett a témában, a Windows 10 idén ősszel érkező főverziójában már nem lesz benne az Internet Explorer. Ezt az operációs rendszer legújabb nyilvános tesztelői változatának kiadásával együtt közölte a Microsoft, a build 21387 jelzésű előzetesből már kiszedték a böngészőt, kizárólag a második generációs Edge található meg benne.

Az említett előzetes ezen túlmenően csak hibajavításokat tartalmaz, plusz átmenetileg kiszedtek a feladatkezelőjéből egy nemrég implementált energiatakarékossági beállítást, ez valamikor később visszakerül majd a funkciókészletébe. Az őszi Windows 10 messze legnagyobb érdekességét a modernizált kezelőfelülete jelenti majd, ám ez még nincs benne a nyilvános tesztváltozataiban, a Microsoft talán a jövő heti BUILD 2021 konferencián leplezheti le az új kinézetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!