Kiterjesztett valóság

2021.04.14. 06:00

Hová is tehettük? Majd ez az okoseszköz megtalálja

A Galaxy SmartTag+: sokan mondhatják, ezt aztán nekem találták ki!

Forrás: Samsung

A Samsung okoseszköze, az új Galaxy SmartTag+ megtalálja az eltűnt tárgyakat. A Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultra szélessávú (UWB) technológiáknak köszönhetően minden korábbinál pontosabb helymeghatározásra képes.

A készülék a csatlakoztatott okostelefon kameráján keresztül – természetesen a Bluetooth hatótávolságán belül – kiterjesztett valóság segítségével, vizuális elemekkel irányítja a felhasználókat a keresett tárgy pontos helye felé.

Az eltűnt tárgyak könnyen előkerülnek

A kütyü egyszerűen elhelyezhető az olyan mindennapi használati tárgyakon, mint a hátizsák vagy éppen a kulcstartó, így ezek egyszerűen megtalálhatók a Galaxy eszközökre telepített SmartThings Find alkalmazás segítségével.

Kiterjesztett valóság a tárgyak kereséséhez

A Galaxy SmartTag+ a BLE és UWB technológiákat egyaránt használja, így már kiterjesztett valóság alapú megoldások is segítenek az eltűnt dolgok nyomára bukkanni. Az olyan, UWB-képes telefonokon, mint a Galaxy S21+ vagy az S21 Ultra 5G, található AR Finder alkalmazás

könnyen követhető felületen mutatja meg, hogy a felhasználó mekkora távolságra található a Galaxy SmartTag+ eszköztől, valamint az odavezető irányt is jelzi.

A készülék, opcionálisan, hangos csörgéssel jelzi, ha a felhasználó közelít felé, így akkor sem okoz gondot a kósza dolgok előkerítése, ha azok például a kanapé alá csúsztak.

Távolról is pontos helymeghatározás

A Galaxy SmartTag+ a SmartThings Find kiemelkedő pontosságú keresőfunkcióival lehetővé teszi, hogy a felhasználók térképen kereshessék meg a bejelölt tárgyakat, még akkor is, ha azok egészen messze vannak tőlük. Ez a SmartTag-ek BLE kapcsolatának és a világban található Galaxy készülékek kiterjedt hálózatának köszönhető. A SmartThings Find felhasználók az alkalmazásban csatlakozhatnak a hálózathoz, és így Galaxy okostelefonjukkal vagy tabletjükkel segíthetik mások elveszettnek vélt SmartTagjének vagy készülékének megtalálását.

Amikor valaki a szolgáltatásban eltűntként jelenti be a készülékét, minden közeli Galaxy eszköz, amely a hálózat része, jelzést küld a SmartThings szerverre a helyzetéről, az információ pedig eljut a bejelentőhöz. A SmartThings Find szolgáltatás minden adatot titkosít és szigorúan véd, így az eszköz helyét csak az arra jogosult felhasználó ismerheti meg.

Távoli vezérlés, egy gombnyomásra

A Galaxy SmartTag+ és a SmartTag nem csak keresőként használhatók. A felkapcsolva hagyott lámpák vagy az üres lakásban működő tévék rengeteg energiát fogyaszthatnak, de a SmartTag erre is megoldást jelent. A felhasználóknak nem szükséges minden alkalommal visszafordulniuk, ha elfelejtettek valamit, a SmartTag+ és a SmartTag is képes például távolról lekapcsolni a lámpákat.

A SmartThings alkalmazáson keresztül számos különböző funkció érhető el, amelyeket a felhasználók beállíthatnak a gomb megnyomására vagy nyomva tartására.

A Galaxy SmartTag+ Magyarországon május elejétől lesz elérhető, kék és fekete színekben, 14.990 forintos, a kettes csomag pedig 24.990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!