Android 9 Pie Go rendszerrel

2019.02.27. 06:00

Használt mobilok árán hozta ki a Nokia az új okostelefonját

Nokia 1 Plus elég nagy kijelzőt, friss szoftvert és árához képest mutatós dizájnt ad: igazi budget telefon.

Forrás: Shutterstock

Mint a régi nokiás időkben: a Nokia név tulajdonosa, a HMD Global megcélozta azokat a vásárlókat, akik korrekt, működő készüléket akarnak minél alacsonyabb áron.

Ennek megfelelően a pénztárcabarát 1 Plus világszerte 100 dolláros, nálunk 34 ezer 990 forintos áron lesz március közepétől kapható.

Ezen az áron természetesen nem erőművet építettek a motorháztető alá – de ez a várható célközönséget nem fogja zavarni.

Látványa, mint egy zászlóshajóé – vagy majdnem

3D hatású hátlapján texturált nano-mintázat rajzolódik ki. Festés helyett a polikarbonát váz az anyag eredeti színével készül, így sérülés esetén nem látszik a fehér szín alatta.

Szenzorszigetet kapott, mint a nagyok, így az 5,45 hüvelykes, 18:9 arányú képernyő jól kezelhető felületet nyújt a 8,55 mm vékony készülékkel.

Beautify módhoz is jutott az előlapi kamera

A szelfizők jobb képet készíthetnek magukról, mert az alkalmazás korrigálja a beszűrődő természetes fényt, segít úgymond kisimítani a látványt. Az előlapi 5, az autófókusszal ellátott hátlapi kamera 8 megapixelt kapott.

Android Go verzió segíti a működést

Négymagos MediaTek processzorának zökkenőmentes futását támogatandó az egyik első Android Pie Go verziós okostelefon lett az 1 Plus.

A vegytiszta, biztonságos, naprakész Android 9 Pie-on a belépő szintű mobilokra optimalizált alkalmazások gyorsabban futnak és kevesebb adatot „fogyasztanak”.

Rendelkezésre áll a kis étvágyú WhatsApp, Facebook, a Google friss applikációi, köztük a Google Assistant Go is. A Go verzióhoz hangolt YouTube-on útközben, adatforgalom nélkül is lehet nézni a videókat, mivel lehetővé teszi a kedvencek letöltését.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!