Buli van

2021.08.26. 11:49

Három kőgazdag űrmilliárdos Bajkonurba megy

Musk, Bezos és Branson meghívást kap filmeseket a világűrbe szállító orosz űrhajó indítására. Máskor nehéz egy helyen fellelni őket, mert például Musk és Bezos nemigen állhatják egymást.

British business tycoon Richard Branson performs a traditional Lezim dance during a photo opportunity parade in Mumbai on October 26, 2012. Branson is in the city to announce the launch of Virgin Atlantic's new service from Mumbai to London and connecting on to US cities New York, Boston, Washington DC, and Miami. AFP PHOTO/ INDRANIL MUKHERJEE (Photo by INDRANIL MUKHERJEE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Meghívást kap Elon Musk, Jeff Bezos és Richard Branson a bajkonuri űrközpontba az első világűrben forgatandó játékfilm stábjának október elejére tervezett indítására – jelentette ki Dmitrij Rogozin, a Roszkozmosz orosz űripari vállalat vezérigazgatója a Pervij Kanal tévécsatornának nyilatkozva.

Elon Musk
Fotó: Britta Pedersen / AFP

„Ma meghívót küldök Elon Musk úrnak, de szeretnénk meghívni Branson urat és Bezos urat is” – mondta Rogozin.

Őket is meghívták: Jeff Bezos és Richard Branson
Fotó: AFP

A Roszkoszmosz vezére szerint „az űrrajongók nagyszerű triójának” megjelenése a kazahsztáni Bajkonurban a Szojuz MS-19 október 5-re tervezett indításán azt fogja hangsúlyozni, hogy az űr „egyedülálló környezet, ahol egyedülálló emberek találkoznak, akik az országok között fennálló minden probléma ellenére is megtalálják a módját az együttlétnek”.

A Virgin Galactic alapítója, Sir Richard Branson pezsgőzik, miután a Virgin Galactic űrhajó fedélzetén az űrbe repült, amit „életre szóló élménynek” nevezett – és amely reményei szerint a jövedelmező űrturizmus korszakát fogja bevezetni
Fotó: AFP

Az űrhajó fedélzetén a tervek szerint Anton Skaplerov űrhajós, Julija Pereszild színésznő és Klim Sipenko rendező-producer fog utazni. A tartalék legénység Oleg Artyemjev űrhajósból, Aljona Mordovina színésznőből és Alekszej Dugyin operatőrből áll.

A stábok a világűrben leforgatandó első, Kihívás munkacímű játékfilm forgatására készülnek.

Az űrdráma a Roszkozmosz, a Pervij Kanal és a Yellow, Black and White stúdió koprodukciójában készül.

A meghívott három milliárdos kulcsszerepet játszik az űrrepülés, egyebek között az űrturizmus fejlesztésében. Júliusban Branson és Bezos maga is kipróbálta már az űrkapszulában való repülést, a világűr pereméig emelkedve.

Borítóképünkön Richard Branson brit iparmágnás hagyományos táncot lejt egy felvonuláson Mumbaiban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!