gyártás előtt áll

2021.03.13. 14:23

Feltalálták az okos dobókockát

Sokféle színben villog, mobilra továbbítja a dobás eredményét.

Bluetooth dice by Scosche are displayed at the E3 Electronic Entertainment Expo, in Los Angeles, California June 12, 2013. Scosche is looking for software developers who will create digital chance-based games for the electronic gaming dice, which will retail for approximately USD $50. The dice work with games on the iPad. AFP PHOTO / ROBYN BECK (Photo by ROBYN BECK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Robyn Beck

Folytatódik a leghétköznapibb tárgyak okosítása, a többek közt az Oblivion, a Fallout 3 és a Skyrim videojátékokon is dolgozott Jean Simonet megtervezte a világ első okos dobókockáját. A végzettségét tekintve villamosmérnök férfi a Kickstarteren pillanatok alatt összekalapozta rá a pénzt: 200 ezer dollárt kért a gyártás és a forgalmazás beindításához, ám 27 nappal a kampány befejeződése előtt már 2 millió dollár felett járt az előrendelők által a rendelkezésre bocsátott összeg – írja az Origo.

A Pixels dobókocka a lapok számának függvényében

hétféle változatban lesz elérhető, a használata során rengetegféle színben képes világítani, a dobás után pedig azonnal átküldi az eredményt a Bluetooth-on át hozzáboronált mobilra.

Az utóbbiban az a ráció, hogy így a kockával online is élvezetesebben játszhatóak lehetnek a társasjátékok, nem kell virtuális kockát használni a játék során.

A kockában lévő akku vezeték nélkül tölthető a termékhez mellékelt töltőbölcsőbe helyezve, egy teljes töltés nagyjából öt óra játékidőre elegendő, bár

a díszkivilágítás kikapcsolásával növelhető az élettartam.

A kocka 39 dollártól indul, a mind a hét típust tartalmazó készletet pedig 199 dollárért rendelhetik elő az érdeklődők, az összegek nettó 12 és 61 ezer forintnak felelnek meg. Viszont rossz hír, hogy a termékeket várhatóan csak jövő márciusban kapják meg a vevők.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!