Ország-világ

2021.09.14. 09:57

Elindult Magyarország első hitelesített e-diploma rendszere

Két év fejlesztés és több mint hat hónap sikeres tesztüzem után hivatalosan is elindult Magyarország első hitelesített e-diploma rendszere, melyhez a jövőben bármely magyar vagy nemzetközi felsőoktatási intézmény csatlakozhat.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Magyarországon elsőként tíz végzősnek e-diplomát adó Milton Friedman Egyetem közleménye szerint ezek a diplomák egyelőre nem válthatják ki a papíralapú okleveleket, de

a munkáltatók számára hiteles információt ad a diploma megszerzéséről és annak tartalmáról, gyakorlatilag valós időben.

Kiemelték: a munkaerőpiacon is hamarosan alapkövetelmény lesz, hogy pár kattintással ellenőrizhetővé váljanak a végzősök diplomái, ugyanakkor a hallgatók szabadon rendelkezhetnek, hogy kiknek engednek hozzáférést a feltöltött oklevelekhez.

A rendszer – amely a tisztán magyar tulajdonban lévő Dlabs Kft. csapatának fejlesztése – rendkívül gyors, kényelmes, környezettudatos, hitelesített, anonimizált, biztonságos, úgynevezett blokklánc technológián futó és a Milton Friedman Egyetem hallgatói számára teljesen díjmentes.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!